Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Češi objevují servis v Baku. Je to přehnané, smál se Svoboda

Baku - Zahájení prvních Evropských her je v ázerbájdžánské metropoli Baku naplánováno na pátek. Takřka olympijský servis už testují v Baku i čeští sportovci včetně ubytování v komfortní vesnici. A zázemí si nemohou vynachválit.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští sportovci už testují v Baku "olympijský" servis

Velkolepá vesnice pro sportovce vyrostla přímo u dopravní tepny Baku a poskytuje jim veškerý komfort. Po rozlehlém areálu se mohou dopravovat elektrickým vláčkem a k dispozici mají kompletní zázemí - např. relaxační místnost s různými hrami. "Máme tam dokonce prádelnu, což je mazec. Obří jídelna, veškerý výběr, úžasná je posilovna, kde je úplně všechno," řekla reprezentantka v karate Veronika Míšková.

"Já už jsem zvyklá. Byla jsem na dvou univerziádách a na jedné olympiádě a vesnice je super udělaná, jako vždycky," dodala stolní tenistka Iveta Vacenovská. "Působí to jako velmi hezky zpracované domy a byty. Po Hrách to asi budou prodávat. Být Ázerbájdžánec, tak si to tady klidně koupím," uvedl reprezentant v triatlonu Tomáš Svoboda.

O pohodlí sportovců pečují také početné řady dobrovolníků. "Je to až přehnnané, jak moc se o nás starají. Člověk si sedne, že si chce něco vyndat z batohu a už mu podávají ruku, zda je v pohodě," dodal Svoboda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články