Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi na Univerziádě slaví první medaili

Bratislava – O víkendu na Slovensku odstartovala Zimní světová univerziáda. Češi mají na co navazovat, před dvěma lety si z Itálie přivezli 13 medailí. O první českou medaili z letošního klání na Slovensku se postarali běžci na lyžích. Jan Šrail a Karolína Grohová získali bronz ve sprintu smíšených dvojic klasickou technikou, ve finále doběhli třetí za dvěma ruskými páry. Daniel Máka se Sandrou Schützovou obsadili šesté místo. Každý večer nabízí ČT sport souhrn nejzajímavějších momentů. Dnes ve 22:30. Program a výsledky najdete zde.

Biatlonisté ještě nebyli kompletní, protože trio Michal Krčmář, Eva Puskarčíková a Jitka Landová se účastnilo štafetového závodu světového poháru v Anterselvě. Patnáctikilometrový závod s intervalovým startem skvěle rozjela Ludmila Horká, která po dvou položkách závod dokonce vedla. Na poslední střelbě však třikrát chybovala a propadla se až na sedmé místo.

Ve sprintech volnou technikou se v těžkých podmínkách nedařilo Sandře Šicové. V kvalifikaci byla sice pátá, ale v semifinále nepříjemně upadla a její naděje na postup skončily. Ve velkém finále se tak představila jen Karolína Grohová, která dojela na pátém místě.

Program 27. zimní univerziády je nezvykle rozdělen do dvou zemí. Do 1. února bude dějištěm Slovensko: na Štrbském Plese a v Osrblie se závodí v běhu a skoku na lyžích, severské kombinaci a biatlonu. Od 3. do 14. února bude centrem zbývajících soutěží Španělsko. Hlavní hvězdou české vysokoškolské reprezentace tam bude olympijská vítězka ve snowboardcrossu a obhájkyně univerziádního triumfu z Trentina 2013 Eva Samková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články