Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi na play-off nedosáhli, v Číně ale vybojovali nejlepší výsledek

Peking – Čeští curleři v čele se skipem Jiřím Snítilem skončili sedmí na mistrovství světa v Pekingu a o místo vylepšili nejlepší české umístění. Dnes zvítězili v obou duelech – nejprve těsně udolali Dány, poté přehráli Rusy a celkově skončili s pozitivní bilancí šesti výher a pěti porážek.

"Sedmé místo na světě není špatné, když si vezmu, kolik kvalitních týmů se na mistrovství světa vůbec nekvalifikovalo," napsal Snítil z Pekingu. "Když vezmu v potaz nešťastnou prohru s Kanadou a těsnou prohru s Čínou, tak to mohlo být nakonec i na play-off, takže mám takové smíšené pocity," dodal.

Češi zvládli dramatickou koncovku s Dány, utkání rozhodli posledním kamenem. Ten doputoval na střed a rozhodl o vítězství Česka 8:7. V duelu s Ruskem tým Jiřího Snítila bodoval opět v závěru, v devátém endu čtyřmi body vybojoval vítězství 10:6.

Jenže soupeři Čechům nenahráli, Švýcaři zvítězili, a Češi se tak do postupové čtyřky nedostali.

Cílem curlerů před MS bylo umístění do šestého místa, o které přišli při stejné bilanci s Čínou kvůli vzájemnému zápasu, který s domácími prohráli. Dosavadním českým maximem na mistrovství světa v curlingu bylo osmé místo z loňského turnaje a z roku 2011. Se Snítilem se o rekordní výsledek zasloužila tradiční sestava - jeho bratr Martin, Jakub Bareš, Jindřich Kitzberger a Marek Vydra.

Základní část šampionátu v Pekingu vyhrálo Norsko s bilancí 10-1 a v boji o přímý postup do finále se utká s Kanadou (8-3). Do play off postoupilo Švédsko (7-4) a o čtvrté místo si proti sobě zahrají Japonci a Švédi (shodně 7-4).

Minulý týden vylepšily nejlepší český výsledek na mistrovství světa i české curlerky, které pod vedením skipky Anny Kubeškové skončily v Kanadě deváté.

Výsledky MS v curlingu mužů

ČR - Dánsko 8:7, ČR - Rusko 10:6, Norsko - USA 6:4, Kanada - Německo 11:5, Rusko - Dánsko 6:5, Švédsko - Japonsko 11:4, Kanada - Skotsko 7:5, Norsko - Švýcarsko 7:6 po dodatečném endu, Čína - Japonsko 6:4, Švédsko - Čína 6:5, Švýcarsko - USA 8:5, Německo - Skotsko 10:3.

Konečné pořadí základní části: 1. Norsko 11 zápasů/10 výher, 2. Kanada 11/8, 3. Švýcarsko 11/7, 4. Švédsko a Japonsko oba 11/7, 6. Čína 11/6, 7. ČR 11/6, 8. Německo 11/5, 9. Skotsko 11/3, 10. USA 11/3, 11. Rusko 11/2, 12. Dánsko 11/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články