Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi mají další univerziádní medaile

Charpin – Bronzovou medaili získali čeští běžci na lyžích Petr Novák, Václav Kupilík, Jan Hamr a Jan Rykr ve štafetě na 4 x 10 kilometrů na čínské univerziádě. V závodě zvítězilo ruské kvarteto lyžařů. Podobně jako štafeta skončil také biatlonista Jaroslav Soukup, který bronzem zdvojnásobil sbírku svých letošních univerziádních medailí.

Soukup dnes ve stíhacím závodě na 12,5 km nestačil pouze na Ukrajince Olega Berežného a druhého Artěma Guseva z Ruska. Jedenáctý muž vytrvalostního závodu z nedávného mistrovství světa obsadil v Charpinu třetí místo také v úterý ve sprintu.

V závodě běžeckých štafet získali zlato Rusové, druhé místo obsadili Japonci. Po prvním úseku sice byla česká čtveřice zásluhou Nováka na prvním místě, pak se ale propadla na třetí pozici. Na vítěze ztratila téměř tři minuty.

Česko má v Charpinu na kontě už šest medailí. Ve snowboardcrossu získala stříbro Klára Koukalová, Lucie Hrstková pak přidala bronz v superobřím slalomu, třetí skončil i sdruženář Petr Kutal v závodě s hromadným startem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články