Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Ceny ze 17. ročníku libereckého Sportfilmu brala i ČT

Liberec – V Liberci byly vyhlášeny výsledky tradičního festivalu sportovních filmů, jednoho z nejstarších v Evropě. Na sedmnáctém ročníku Sportfilmu Liberec několik cen posbírali i redaktoři České televize.

Je nám líto, video expirovalo.
Na 17. Sportfilmu Liberec opět uspěla i ČT

Hlavní cenu získal režisér Ondřej Smrž, který se ve snímku Tour mého života věnoval příběhu dvou handicapovaných sportovců – nejslavnějšího českého paralympionika Jiřího Ježka a amatéra Davida Vlka. Film vypovídá o Ježkově splněné touze zúčastnit se Tour de France, při níž ho Vlk doprovázel a také o nezlomné vůli obou po plnohodnotném životě handicapu navzdory.

Tři ceny získali i tvůrci z redakce sportu ČT, v kategorii Reportáž zvítězil Jiří Hölzel s titulem Red Bull X-Alps – Cesta peklem, v níž mapoval pouť českého závodníka Michala Krysty extrémním vytrvalostním závodem paraglidistů přes vrcholky Alp. "Je to velmi potěšující, zvlášť za tu čtrnáctidenní dřinu. Jsem strašně rád a chtěl bych pořadatelům poděkovat, že tento závod dělají jednou za dva roky, protože kdyby to bylo každý rok, asi bych to nevydržel," řekl Hölzel.

V kategorii Sportovní osobnosti zvítězil film Tomáše Budky s názvem Hanko, díky!, který vznikl při příležitosti loučení jedné z nejlepších basketbalistek světa posledních let Hany Horákové Machové s aktivní hráčskou kariérou. "Poselství toho dokumentu spočívá v tom, že v týmu vždycky byla pohoda," uvedl Budka.

V dokumentární sekci se umístil hokejový film Davida Lukšů a Filipa Slezáka Sparta – terč s velkým S. "Je dobře, že jsme dostali šanci tenhle dokument udělat, protože lidi odcházejí a my zachytili svědectví, které třeba zůstane příštím generacím," vysvětlil Lukšů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články