Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čechokanaďan Hudec vyhrál sjezd SP v Chamonix

Chamonix - Kanaďan s českými kořeny Jan Hudec vyhrál dnešní sjezd ve francouzském Chamonix a z vítězství ve Světovém poháru se radoval poprvé od roku 2007. Letošní lídr sjezdařského pořadí Švýcar Didier Cuche byl sedmý.

Jan Hudec v Chamonix
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

Hudec v únoru 2007 překvapivě získal v Aare stříbro na mistrovství světa a v následující sezoně triumfoval ve sjezdu Světového poháru na domácí trati v Lake Louise. Pak se ale rodák ze Šumperka potýkal se zdravotními problémy a vypadl z elitní společnosti. V Chamonix na sebe už v pátek upozornil šestým místem, což byl jeho nejlepší výsledek za poslední čtyři roky.

Dnes předvedl ještě lepší jízdu a druhého Rakušana Romeda Baumanna porazil o více než půl sekundy. Kanadský triumf umocnili třetím místem Erik Guay a Benjamin Thomsen, jenž s číslem 50 dojel pátý. Páteční vítěz Rakušan Klaus Kröll skončil šestý o tři setiny před Cuchem, který ve své poslední závodní sezoně vede pořadí sjezdařů právě před Kröllem.

Hudec si pochvaloval, že měl skvěle připravené lyže. "Už v pátek jsem tady byl hodně rychlý, ale v poslední zatáčce jsem měl problémy a při minimálních rozdílech z toho bylo až šesté místo. Dnes všechno vyšlo perfektně. Také jsem měl lepší číslo než v prvním závodě," řekl vítěz.

Trať nezvládl dvojnásobný olympijský šampion z Turína Benjamin Raich z Rakouska a po pádu byl převezen do nemocnice se zraněnou rukou. Jediný český zástupce Kryštof Krýzl obsadil 56. místo z 64 závodníků na startu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články