Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Cappelliniová s Lanottem těsně uhájili vedení a ovládli tance

Saitama (Japonsko) - Italové Anna Cappelliniová a Luca Lanotte jsou překvapivě mistry světa v tancích na ledě. Uhájili vedení po krátkém tanci a o pouhé dvě setiny bodu porazili Kanaďany Kaitlyn Weaverovou a Andrewa Pojeho. S odstupem dalších čtyř setin skončili v ojediněle vyrovnané soutěži na třetím místě francouzští krasobruslaři Nathalie Péchalatová a Fabian Bourzat, pro které byl šampionát v japonské Saitamě posledním závodem kariéry.

Anna Cappelliniová a Luca Lanotte
zdroj: ČTK/ZUMA

Evropští šampioni Cappelliniová a Lanotte dokázali proměnit náskok z krátkého tance v životní úspěch. Ustáli tlak, ani ve volném tanci neudělali žádnou vážnější chybu a známkou 105,73 bodu si o 3,7 bodu vylepšili osobní rekord. V hodnocení volného tance byli sice až čtvrtí, ale v konečném součtu jim to stačilo na zlato. Jen drobné partnerovo zakolísání v twizzlech odsunulo na stříbro Kanaďany Weaverovou a Pojeho, kteří uhájili druhou příčku po krátkém tanci a stejně jako Italové získali první medaili z mistrovství světa.

Hořkosladkou příchuť bude mít nakonec loučení s kariérou pro Péchalatovou a Bourzata. Francouzští krasobruslaři se ve volném tanci rovněž překonávali, známkou přes 107 bodů si také oni vylepšili osobní rekord, ale kvůli ztrátě z krátkého tance to stačilo jen na bronz. I když je pouhých šest setin dělilo od titulu, nakonec nedokázali naplno využít absence Meryl Davisové s Charliem Whitem a Tessy Virtueové se Scottem Moirem, kteří ovládali světové soutěže v posledním olympijském cyklu.

Nejlepší volný tanec předvedli bronzoví olympijští medailisté Jelena Ilinychová a Nikita Kacalapov. Ruským krasobruslařům to však nepomohlo ke smazání bodového manka, které nabrali pokaženými twizzly v krátkém tanci, a v celkovém součtu skončili čtvrtí. Čeští reprezentanti Gabriela Kubová a Matěj Novák byli v krátkém tanci sedmadvacátí a do dnešního finále se neprobojovali.

Výsledky MS v krasobruslení:

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Cappelliniová, Lanotte (It.) 175,43, 2. Weaverová, Poje (Kan.) 175,41, 3. Péchalatová, Bourzat (Fr.) 175,37, 4. Ilinychová, Kacalapov (Rus.) 174,38, 5. Chocková, Bates (USA) 167,59, 6. Shibutaniová, Shibutani (USA) 158,57, ...27. Kubová, Novák (ČR) - vyřazeni v krátkém tanci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články