Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bývalé české olympijské vítěze uchvátily výkony Sáblíkové

Vancouver - V superlativech hovoří někdejší čeští olympijští vítězové o výkonu rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, která na hrách ve Vancouveru vybojovala dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Padala slova jako super, fantastické, skvělé, famózní. Hvězdy českého sportu také ocenily její příběh "dívky z rybníku". V jejím úspěchu se viděl rychlostní kanoista Martin Doktor, jenž přivezl dvě olympijská vítězství z Atlanty v roce 1996. Sáblíkové fandil a úspěch jejího soukromého týmu prožíval. "Věřil jsem, že to dojede, i když to pro ni nebylo vůbec snadné. Dokážu dobře pochopit, co prožívala, i když to je trochu jiný sport," řekl kanoista. Další informace přináší webový speciál zoh.cz.

Dvojnásobná olympijská vítězka z Atlanty a Sydney kajakářka Štěpánka Hilgertová patřila k těm fanouškům, kteří věřili už dopředu v druhé zlato. "Ale i tak ty její výkony byly nad moje očekávání," uznala. "Myslím, že ona má mimořádné předpoklady, mimořádný přístup k tréninku a mimořádného kouče. Proto má i mimořádné výkony," zhodnotila uznale. 

I vítězka z posledních her v Pekingu oštěpařka Barbora Špotáková zlatý závod pozorně sledovala. "Je úžasné, co dokázala, jak všechny doslova deklasovala, až se z pohledu diváka mohlo zdát, že to bylo snadné," řekla. Podle ní je Sáblíková ideální typ pro rychlobruslení. "A musím se jen sklonit před tím, co dokázala. Je to pecka," prohlásila.

Olympijský vítěz ve skocích na lyžích Jiří Raška celou noc kvůli olympiádě nespal. "Bylo to super. Fantastický večer, který začal štafetou, z čehož jsem byl málem na infarkt," vyprávěl nadšeně. Sáblíkové věřil. "Ale na posledních dvou kolech bylo vidět, že jede nadoraz, to bylo neobvyklé úsilí. Ale zvládla to skvěle. Je to fantastické," prohlásil.



I Aleš Valenta, olympijský vítěz ze Salt Lake City v akrobatických skocích, byl nadšený. "Výborné, super. To je všechno. Co k tomu jiného říct," prohlásil. Sám se na přímý přenos nedíval, Sáblíkové triumf viděl ze záznamu, protože ho rychlobruslení moc nebaví. "Ale je to famózní, tiše závidím, že má možnost vyjet si více medailí," prohlásil.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články