Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Být druhý na světě je úžasné, říká po úspěchu čtyřkajaku Boháč

Praha – Čeští kanoisté letos slaví velké jubileum – sto let od založení Českého svazu kanoistů. Tento sport má tedy v tuzemsku velkou tradici, a že jde stále o nehynoucí fenomén, potvrzují úspěchy z MS v rychlostní kanoistice v Duisburgu i fakt, že se kvapem blíží domácí MS ve vodním slalomu.

Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba (zprava) při tréninku na kanálu v německém Duisburgu
zdroj: ČT sport autor: Vít Chalupa

Největším úspěchem na uplynulém MS je kromě dvou bronzů Jaroslava Radoně a Filipa Dvořáka stříbro čtyřkajaku ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba. Samotná posádka doufala ve zlato a byla lehce zklamaná, ale předseda sekce rychlostní kanoistiky Jan Boháč jim nemá příliš co vytknout.

"Kluci byli perfektně připravení. Jak po sportovní, tak po psychické stránce. Po zlatu šli, toužili po něm. Příležitost vyhodnotili správně a obětovali své individuální disciplíny. Bohužel to nevyšlo, ale rychle se z toho dostali a už dnes si jistě uvědomují, že být druhý na světě v této disciplíně je úžasná věc," říká Boháč.

Skvělé úspěchy uplynulého šampionátu jsou navíc nadějí pro nadcházející velké sportovní akce. "Vidíme to z pohledu dalšího olympijského cyklu, který pro nás končí v Riu. Přivezli jsme dvě medaile z olympijských disciplín, v podstatě bychom si v Londýně polepšili. Důležitější ale pro mě je, že máme širokou základnu," upozorňuje Boháč.

Na svůj vrchol v podobě domácího mistrovství světa se teprve chystají vodní slalomáři, kteří museli při organizaci překonat řadu překážek včetně té největší v podobě červnových povodní. "Dá se říct, že už je téměř vše v pořádku," uklidňuje předseda Českého svazu kanoistů Jaroslav Pollert.

"Staví se tribuna, jsou připraveny stany pro závodníky a tak dále. Je nutné pochválit spoustu dobrovolníků, kteří okamžitě po opadnutí vody odstraňovali bahno, zničené věci a připravovali vše na rekonstrukci," dodal. Mistrovství světa ve vodním slalomu začíná v pražské Troji již 11. září.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články