Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bude to její poslední sezona? Strachová má stále chuť vyhrávat

Praha - Lyžařka Šárka Strachová se vrátila ze soustředění v Argentině. V Česku je jen na skok, ke konci týdne opět odjíždí za sněhem, tentokrát do Rakouska. Před třináctou sezonou mezi elitou se česká slalomářka cítí duševně v pohodě a lyžuje s větší radostí. Bývalá mistryně světa a bronzová olympijská medailistka ve slalomu z Vancouveru 2010 ovšem cítí i touhu po založení rodiny, ještě však neví, jestli nadcházející zima bude její poslední.

Sport
zdroj: ČT4

"Nechme se překvapit, já sama nevím," řekla devětadvacetiletá Strachová. Od svého nejbližšího okolí má plnou podporu, aby dál lyžovala. Bojuje především sama se sebou, jestli skončit, nebo pokračovat. "Už tam je taková ta touha po rodině a změně harcovního života na víc rodinný, ale je tam i ta druhá půlka, která chce vyhrávat. Ta mužská soutěživá energie," řekla.

Sjezdy jsou minulostí

Strachová má za sebou vydařenou letní přípravu, do které nově zařadila thajský box, a minulý týden se vrátila ze soustředění v Argentině. Tam se zaměřila hlavně na tréninky slalomu, sjezdy už jezdit nebude. "Cítím se zase o velký kus klidnější a lyžuju s ještě větší radostí. Po fyzické i po té duševní stránce se cítím velmi dobře. A kdybych v sobě necítila potenciál a chuť vítězit, tak bych toho nechala," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Strachovou čeká možná poslední sezona, sjezdy jezdit nebude

Šárka Strachová o motivaci před sezonou:

"Vrcholem je mistrovství světa ve Vailu a Beaver Creeku v únoru. Kdybych neměla motivaci a chuť na to vítězit a kdyby byly stupně vítězů nereálné, tak bych to nedělala."

Jezdit bude jenom slalom a obří slalom, kterým sezonu začne na ledovci v Söldenu 25. října. Konkrétní cíle si tradičně nedává. "Chci být co nejrychlejší a zajet top výsledek v každém závodu a uvidíme, jak na tom budou soupeřky," usmála se a ujistila, že jí nechybí motivace prát se s lesem branek na zledovatělém svahu. "Chci se zase o kousek posunout dál a hledat si své hranice a vyplňovat rezervy, které cítím. Je to o objevování svých možností, kam až se můžu dostat a zajít," doplnila.

Strachová má ze slalomů doma kompletní sadu medailí z mistrovství světa a z olympiády bronz. V kariéře už měla dvakrát na dosah také zisk malého křišťálového glóbu za točivou disciplínu, po kterém vždy hodně toužila. Ráda by blyštivý pohár do své sbírky přidala, ale neupíná se k němu tak dychtivě jako dřív. "Podařilo se mi na něj přestat myslet tak intenzivně a pomohlo mi to. Budu jezdit uvolněněji, protože že jsem si připustila, že se to může podařit, ale taky nemusí," řekla svěřenkyně rakouského trenéra Klause Mayrhofera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články