Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Březinův kouč Arutunian učí v Ostravě detaily, které vštěpuje i mistru světa

Dodal mu impulz, který potřeboval. Michal Březina doufá, že pomůže i dalším českým krasobruslařům. Na svazový kemp do Ostravy si přizval arménského kouče Rafaela Arutuniana, pod jehož vedením si vylepšil osobní rekord ve volné jízdě na mistrovství světa.

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

V Miláně v březnu obsadil Březina desáté místo. Za volnou jízdu získal 165,98 bodu, čímž o 2,3 bodu překonal osobní maximum ze svého bronzového mistrovství Evropy v roce 2013.

S Arutunianem se zlepšuje, spolupracují dva roky a rozumí si víc a víc. "Začátky byly těžké. Teď je to už ale dobré. Michal toho hodně změnil a doufáme, že to povede k lepším výsledkům," říká šedesátiletý uznávaný trenér.

Arutunian působí ve Spojených státech amerických osmnáct let a vede i úřadujícího mistra světa Američana Nathana Chena. Zakládá si na preciznosti. "Když člověk umí pracovat s malými detaily, může být největší hubeňour na světě a bude z něj mistr světa," povídá osmadvacetiletý Březina.

Svazový kemp potrvá v Ostravě do pátku. Od trenérské osobnosti se přiučí například i Březinova o šest let mladší sestra Eliška.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč mistra světa a Březiny Arutunian ladí detaily v Ostravě

Hlavní zprávy

Nejčtenější články