Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Březinové volná jízda nevyšla, medaile si rozebraly Rusky

Bratislava – Naprostou dominancí ruských reprezentantek skončila soutěž krasobruslařek na mistrovství Evropy. Zlatou medaili získala teprve šestnáctiletá Jevgenija Medvěděvová, která po krátkém programu předvedla nejlepší vystoupení i ve volné jízdě. Za ní skončila Jelena Radionovová a třetí místo obsadila Anna Pogorilá. Jediné české zástupkyni Elišce Březinové volná jízda nevyšla a propadla se na předposlední příčku.

Eliška Březinová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Devatenáctiletá Březinová figurovala po krátkém programu na 17. místě, místo chystaného útoku na 15. příčku, která byla až dosud na šampionátech jejím maximem, ale přišel krach. "Asi na mě ta nervozita dneska úplně spadla, takhle blbě jsem ještě závod nikdy nezajela," řekla brněnská krasobruslařka.

České reprezentantce se nedařily skoky, relativně spokojená byla s jediným trojitým rittbergerem. "Tréninky šly docela dobře, ale závod bohužel není trénink," posteskla si. "Jela jsem s tím, že si to zajedu, pokusím se udělat co nejlepší výsledek, a možná jsem si toho na sebe hodila až moc, že jsem se chtěla dostat do Top 10, abychom za rok měly dvě místa, a moc jsem nad tím přemýšlela," dodala s odkazem na příští šampionát, který bude hostit Ostrava.

Šestnáctiletá Medveděvová ovládla po krátkém programu vynikajícím výkonem i volné jízdy. Juniorská mistryně světa a vítězka prosincového finále Grand Prix zaváhala jen při dvojitém axelu, jinak předvedla bezchybné představení. Radionovová se musela stejně jako vloni spokojit se stříbrem, Pogorilá obhájila bronz.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Bratislavě:

Ženy - konečné pořadí: 1. Medveděvová 215,45, 2. Radionovová 209,99, 3. Pogorilá (všechny Rus.) 187,05, 4. Kučvalská (Lot.) 176,99, 5. Rodeghierová (It.) 170,76, 6. Meiteová (Fr.) 161,23, ...23. Březinová (ČR) 121,26.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články