Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Březina před domácím ME: Nervozitu vůbec nevnímám

Ostrava – Do začátku evropského šampionátu v krasobruslení, které koncem ledna proběhne v Ostravě, už příliš prostoru na výrazné zlepšení nezbývá. Michala Březinu, největší českou naději, zatím blížící se sportovní svátek nechává klidným. Šestadvacetiletý rodák z Brna aktuálně finalizuje přípravu na společný národní šampionát České republiky, Slovenska a Polska v Katovicích. 

"Tím, že se teď připravuju v Los Angeles a jsem daleko od domova, tak nervozitu vůbec nevnímám. Teď spíše myslím na české mistrovství," řekl Březina, který do Ostravy přiletěl z Kalifornie teprve ve středu.

Březina před sezonou udělal několik zásadních změn a věří, že mu koncem ledna při sledovaném závodě přinesou efekt. Začal se připravovat ve Spojených státech pod gruzínským trenérem Rafaelem Arutjunjanovem s jeho tréninkovou skupinou a cítí, že výkonnostně roste.

"Dostal jsem trochu nový impulz. S Rafaelem trénuji jinak, než jsem byl zvyklý. Je to na jiné úrovni, protože tam trénuji i s lidmi jako Ashley Wagner, Adam Rippon nebo Nathan Chan. Není to jen o tom, že jsem s nimi na ledě, ale vidím, jak trénují, a snažím se dostat na jiný level než předtím," uvedl Březina.

V seriálu Grand Prix se přesvědčuje, že by to mohlo přinést ovoce. Byť poslední závod v Číně se mu nepovedl. "Trošku jsem tam vyletěl z hlavy. Ale i když mi nevyšel, zjistil jsem, že jízdu mám najetou. Byly tam sice dvě velké chyby, ale celý zbytek jízdy jsem zajel na plusovou hodnotu. Vím, že jsem schopen jezdit na 160 bodů úplně bez problémů," prohlásil Březina.

Podle ambasadora šampionátu a bývalého soupeře Tomáše Vernera by Březina mohl být na mistrovství Evropy černým koněm soutěže mužů. "Doufám, že Tomáše nezklamu. Bude to ale těžký závod. Je tam minimálně šest lidí, kteří se budou prát o tři medaile. Bude záležet na momentu, a jak kdo zajede volnou jízdu. Nicméně věřím, že když se připravím, jak se připravuji, tak to na Evropě vyjde," pokračoval český krasobruslař.

Na finální přípravu na šampionát se ještě znovu vrátí do Los Angeles. "Vracím se po Vánocích zpátky a začnu trénovat. Naštěstí s časovými posuny nemám problém, v letadle spím," zakončil Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články