Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Březina možná předvede dva čtverné skoky už v krátkém programu

Sheffield – Už zítra vstoupí do hlavní soutěže mistrovství Evropy v krasobruslení tři čeští muži – Tomáš Verner, Michal Březina a Pavel Kaška. V dobré náladě jsou všichni včetně Vernera, kterého už zraněné koleno neomezuje. Nejmladší z českého tria Michal Březina se také vyrovnal se všemi neduhy a nevylučuje, že už v první části soutěže zařadí dva čtverné skoky. Krátké programy mužů se v Sheffieldu uskuteční zítra odpoledne, na webu sportživě.cz je můžete sledovat už od 14:00, na ČT4 pak od 16:00.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Březina už jako první Čech v historii skočil dva různé čtverné skoky ve volné jízdě. Pak ho zabrzdily zdravotní problémy a se čtverným salchovem a toeloopem měl trochu potíže, ale v Sheffieldu už je zase v pohodě. "Posledních čtrnáct dní mi už jdou oba čtveráky, pokud se budu cítit dobře, možná pojedu oba," pronesl po dnešním tréninku Březina.

Něco takového jako dva různé čtverné skoky v krátkém programu by obdivoval i jeho kolega a soupeř Tomáš Verner. "Myslím, že by to bylo parádní, velký vstup do závodu," podotkl někdejší mistr Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Michala Březiny

Verner si natáhl vazy v koleni ještě při přípravě v Kanadě. Že je ale v Sheffieldu schopen i těch nejtěžších kousků, potvrdil třeba na tréninku krátkého programu učebnicovým čtverným skokem. "Ortéza za mě zaskakuje a pomáhá mi. Kromě kolene jsem neměl zdravotní potíže. Trénoval jsem tři hodiny denně, jak jsem plánoval. Připadal jsem si nejlépe, jak jsem mohl," podotkl Verner.

Rodák z Písku se snaží brát své zdravotní problémy v této sezoně s nadhledem. "Musím se smát, jinak bych asi brečel. Před sezonou bylo hlavní předsevzetí nezranit se a odjet sezonu bez přestávek. Nakonec z toho není nic. Nejprve záda, teď koleno...," uvedl Verner před pár dny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články