Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Březina chce jezdit hlavně čistě, na umístění tolik nemyslí

Brno – Na společném mistrovství republiky Česka, Slovenska a Polska v krasobruslení zvítězil Michal Březina, nečekaně tak porazil svého zkušenějšího kolegu Tomáše Vernera. Vítězství si nesmírně cení. Zvláště před blížícím se evropským šampionátem a olympiádou je to podle něj povzbudivý výsledek. Na republikovém mistrovství si devatenáctiletý závodník zajistil olympijskou nominaci a ve Vancouveru by rád už konečně do své jízdy zařadil i čtverný skok.

Mistrovství republiky dlouhá léta nezná jiného vítěze než Tomáše Vernera. Porazit ho proto bylo pro Michala Březinu velkou výzvou. "Určitě jsem do toho šel s tím, že by už konečně mohl někdo Tomáše porazit, protože od roku 2002 ho v Česku nikdo neporazil. Pro mě je to strašná pocta, já si toho strašně cením, že se mi to povedlo," prohlásil Březina.

Přesto s Vernerem vycházejí velmi dobře. "My jsme kamarádi. Jediné místo, kde soupeříme, je na ledě. Když vylezeme z ledu, chováme se úplně normálně. Není tam extrémní rivalita, že bychom se nepozdravili. U nás dvou, myslím si, ani nebude. Po závodě mně gratuloval a jediné co říkal - byl trochu naštvaný, že jsem ho porazil, že jsem mladší," prozradil mladý český krasobruslař.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Michalem Březinou

Březina se na ME bude připravovat v Oberstdorfu

Na mistrovství Evropy v estonském Tallinnu, na které odjíždí 16. ledna po přípravě v německém Oberstdorfu, by Březina rád zajel dvě čisté jízdy, aby byl sám se sebou spokojený, což je jeho cíl ve všech závodech. "Když budu spokojený sám se sebou, umístění mně nebude tak vadit, i když nebude z nejlepších. Samozřejmě po desátém místě z loňského roku bych to chtěl zlepšit," řekl.

Vyhraný závod v Těšíně dodal brněnskému rodákovi sebevědomí: "Pokud se všechny závody budou vyvíjet stejným způsobem jako Grand Prix nebo mistrovství republiky, budu strašně spokojený." Nominaci na olympijské hry mladý závodník splnil, v účast na hrách ve Vancouveru tak doufá: "Pokud to vyjde, můj hlavní cíl bude opět zajet dvě čisté jízdy. Tím, že to bude moje první olympiáda, na to umístění ani moc nemyslím."

Michal Březina
zdroj: michal-brezina.ic.cz autor: michal-brezina.ic.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články