Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boulařka Vaculíková má amerického kouče a chce jezdit finále SP

Praha - Pravidelná účast ve finále závodů světového poháru, to je letošní cíl dvacetileté talentované boulařky Terezy Vaculíkové. Po loňské sezoně se rozešla s koučem Radkem Herotem a sparingpartnerkou Nikolou Sudovou, aktuální nejlepší českou lyžařkou v jízdě v boulích, a angažovala nového trenéra: Američana Patricka Deneena, otce mistra světa v jízdě v boulích z roku 2009 v Inawaširu.

Boulařka Vaculíková
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Nechci to moc rozebírat, ale nedomluvili jsme se na tréninkových metodách, každý měl jiné představy," řekla na tiskové konferenci v Praze Vaculíková, která s Herotem spolupracovala pět let.

"Určitě se z nás ale nestali nepřátelé. Určitě se pozdravíme a pokecáme, ale jsme už samostatné jednotky," uvedla Vaculíková, která se s Američany dohodla minimálně do olympijských her v Soči 2014.

Už v šestnácti letech startovala na prvním světovém poháru v Aare, kde byla devatenáctá. O rok později byla jako nejmladší česká olympionička ve Vancouveru, kde upadla a byla poslední, ale za bojovnost si vysloužila aplaus diváků.

V sezoně 2010/11 byla na MS dospělých jedenáctá a v březnovém závodu v Aare se poprvé dostala mezi elitu na sedmé místo. Loni v březnu si však přetrhla přední zkřížený vaz a v koleně jí navíc praskl meniskus.

Trénink s Američany jí vyhovuje, přinesl nové impulsy a motivaci. Nyní se vrátila po měsíčním kempu domů. "Až si zvyknu na novou techniku, měly by být výsledky lepší. Učím se spojit všechny prvky dohromady," uvedla.

Před začátkem sezony v polovině prosince ve finské Ruce chce na severu pilovat celé jízdy. Vrcholem roku pro ni bude mistrovství světa, které se koná na počátku března v Norsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články