Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boulařka Sudová vybojovala v Lake Placid druhé místo

Lake Placid - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila v jízdě v boulích v Lake Placid druhá a poprvé v sezoně světového poháru se probojovala na pódium. Vyhrála domácí favoritka Hannah Kearneyová, která úvodní dva závody seriálu v prosinci vynechala po říjnové nehodě v Zermattu, kde si zlomila dvě žebra. Závod mužů vyhrál na olympijské sjezdovce z roku 1980 Kanaďan Mikael Kingsbury.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Třicetiletá Sudová postoupila z kvalifikace jako osmá. "Bylo málo sněhu, ledový a tvrdý. Ale jela jsem pomalu, takže jsem za to byla nakonec ráda," řekla. V semifinále byla majitelka dvou medailí z mistrovství světa a vítězka dvou závodů v SP čtvrtá, ale v šestičlenném finále ji porazila jediná soupeřka - olympijská vítězka Kearneyová. "Ta semifinálová jízda byla nejlepší. Finále už tak super nebylo, ale dvě holky chybovaly víc," řekla k pádům dvou soupeřek.

Sudová předvedla tradiční solidní jízdu i skoky: helikoptéru s roznožkou a na spodním můstku backflip s krosem. Chvíli dokonce uvažovala, že zařadí nový trik - dvojnou helikoptéru, kterou už roky trénuje. "Vypsali odměnu za nejlepší skok tisíc dolarů na poslední chvíli, byla jsem trochu nahlodaná," přiznala Sudová. "Ale nestálo by to za to v těch podmínkách, nechtěla jsem riskovat," uvedla.

Sudová byla naposledy na stupních vítězů loni v březnu při paralelní jízdě v Aare. O místo si dnes vylepšila loňský výsledek v Lake Placid. V této sezoně byla zatím v dualech čtvrtá a desátá.

SP v akrobatickém lyžování v boulích v Lake Placid:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.) 27,05 b., 2. Deneen 25,71, 3. Walczyk (oba USA) 23,57.

Ženy: 1. Kearneyová (USA) 23,53, 2. Sudová 22,36, 3. Coxová (Austr.) 21,62, ...v kvalifikaci 27. Vaculíková, 38. Hnyková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články