Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boulařka Sudová kvůli zranění kolene možná přijde o olympiádu

Praha - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová si přetrhla přední zkřížený vaz v koleně a její start na olympijských hrách ve Vancouveru je velmi ohrožen. Českou medailovou naději Sudovou, která se v minulých dnech dvakrát prosadila na stupně vítězů při Světovém poháru, zradilo koleno při běžném oblouku ve středeční tréninkové jízdě v americkém Deer Valley. Informoval o tom server iDnes.cz.

"Byla to běžná tréninková jízda. Chystala se zabrat do oblouku a ucítila lupnutí v levém koleni. Následovala cesta do nemocnice, kde se dozvěděla špatné zprávy," popisoval včerejší událost pro server iDnes.cz šéf liberecké Dukly Michal Georgiev, který informace získal od trenéra Sudové Radka Herota.

Prvotní vyšetření v USA odhalilo přetržený vaz v levém koleně. Podle serveru by se měla sedmadvacetiletá lyžařka vrátit domů v sobotu, kdy ji čeká podrobnější vyšetření a případný chirurgický zákrok u doktora Vladislava Hospodára na pražských Malvazinkách.

Pokud se vážnost zranění potvrdí, Sudová pravděpodobně o olympiádu přijde. Kvalifikace na závod v boulích je naplánována již na 13. února. "Nikola olympiádu nevzdává. Chce udělat maximum, aby startovala, a hodlá bojovat do poslední chvíle," uvedl Michal Georgiev, šéf klubu, jehož barvy Sudová hájí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články