Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Björndalen vyhrál pošesté Světový pohár biatlonistů

Chanty Mansijsk (Rusko) - Norský biatlonista Ole Einar Björndalen vyhrál pošesté v kariéře Světový pohár. V dnešním sprintu v Chanty Mansijsku mu k tomu stačilo druhé místo za Němcem Arndem Peifferem, který oslavil premiérový úspěch v seriálu.

Biatlonistům chybí do konce sezony dva závody a Björndalen má nyní již nedostižný náskok 124 bodů před Polákem Tomasem Szikorou, jenž dokončil desetikilometrovou trať až v osmnáctém čase. O jednu příčku výše skončil nejlepší český reprezentant Michal Šlesingr, jenž po čisté střelbě zaostal za Peifferem o minutu a osm sekund. V kvalitních výkonech v závěru sezony pokračuje i Jaroslav Soukup, který rovněž na střelnici nechyboval a obsadil 21. místo. Bodovanou čtyřicítku uzavřel Zdeněk Vítek.

Björndalen si zajistil prvenství i v hodnocení sprintu. Dnes minul jeden terč, vítězný mladík Peiffer byl ale tentokrát nedostižný a do cíle si dovezl náskok 23 sekund. Dosavadním největším úspěchem dvaadvacetiletého biatlonisty bylo sedmé místo ze sprintu v Oberhofu, svými výbornými výkony na sebe upozornil už během sezony ve štafetách.

Björndalen překonal rekordmana Stenmarka

Pětatřicetiletý fenomén z Norska letos překonal v počtu vítězných závodů Světového poháru absolutní rekord švédského sjezdaře Ingemara Stenmarka. Björndalen má na kontě 88 vítězství v biatlonu a jedno v běhu na lyžích. Také jeho šest celkových prvenství v hodnocení SP v letech 1998, 2003, 2005, 2006, 2008 a 2009 nemá v mužském biatlonu obdoby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články