Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Björndalen v Trondheimu zvýšil náskok v čele SP, Šlesingr skončil pátý

Trondheim (Norsko) – Norský biatlonista Ole Einar Björndalen vyhrál stíhací závod v Trondheimu a zvýšil tak svůj náskok v čele světového poháru, kam se dostal ve čtvrtek. Páté místo obsadil český závodník Michal Šlesingr, pro kterého to je druhé nejlepší letošní umístění. Závod se vydařil i dalším českým biatlonistům, Jaroslav Soukup skončil jedenáctý, Zdeněk Vítek třiadvacátý a díky třicátému místu bodoval i Tomáš Holubec.

Björndalen vylepšil svou druhou pozici ze sprintu a navzdory dvěma trestným kolům vyhrál o 25 sekund před Rakušanem Simonem Ederem. Ten v závěrečném spurtu porazil Poláka Tomasze Sikoru, jehož ve čtvrtek Björndalen sesadil z pozice vedoucího muže SP. Kvůli celkově čtyřem chybám při střelbě vestoje klesl na čtvrté místo vítěz sprintu Michael Greis z Německa.

Šlesingrovi se na trati 12,5 km podařil posun o dvacet míst především díky téměř bezchybné střelbě, jediný trestný okruh musel absolvovat až po závěrečné stojce. Majitel dvou medailí z MS 2007 byl v tomto ročníku lepší pouze v Oberhofu, kde ve sprintu obsadil čtvrtou pozici.

Ještě suverénnější byl dnes na střelnici Jaroslav Soukup, jenž jako jeden ze tří startujících neminul ani jednou. Ze 36. místa po čtvrtečním sprintu se díky tomu dostal na 11. pozici. Ze čtvrté střelby Soukup odjížděl dokonce jako pátý, ale na své první umístění v elitní desítce SP nakonec nedosáhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články