Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Björgenová vyhrála po sprintu i skiatlon

Val di Fiemme - Norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová vyhrála na mistrovství světa ve Val di Fiemme po sprintu i dnešní skiatlon na 2x7,5 kilometru a získala desátý titul v kariéře. Björgenová tak šampionát zahájila ve velkém stylu, získala už své druhé zlato po čtvrtečním úspěchu ve sprintu.

Marit Björgenová
zdroj: EPA autor: PETER KLAUNZER

Norskou nadvládu potvrdily na stupních vítězů druhá Therese Johaugová a třetí Heidi Wengová, které ještě na čtvrté pozici doplnila smolařka velkých akcí Kristina Steiraová. Norky se na prvních třech místech při MS objevily vůbec poprvé v historii. Polka Justyna Kowalczyková, vedoucí závodnice SP, doběhla pátá. Češky nestartovaly.

Dvaatřicetiletá Björgenová v Itálii jen potvrdila, že skiatlon na velkých akcích je její doménou. Dnes navázala na triumfy z olympijského Vancouveru a předloňské prvenství na MS v Oslu a zkompletovala tak zlatý hattrick.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v klasickém lyžování 2013 Itálie

O dnešní prvenství svedla Björgenová velký boj s Johaugovou, která ji však nesesadila ani v posledním stoupání. Björgenová s Johaugovou dalším třem soupeřkám odskočily dva kilometry před cílem, kde ztratila naděje na titul i spolufavoritka Kowalczyková, letošní vítězka Tour de Ski. Celá pětice se od zbytku startovního pole oddělila ve druhé polovině závodu po úvodní polovině klasickou technikou.

Björgenová v bruslařském finiši ukázala své sprinterské schopnosti a Johaugovou za sebou nechala o necelé čtyři sekundy. Souboj o bronz vyhrála talentovaná Wengová, její krajanka Steiraová popáté v kariéře v individuálním závodě na velké akci skončila těsně pod stupni vítězů.

Výsledky skiatlonu žen (2x7,5 km):

1. Björgenová 39:04,4, 2. Johaugová -3,4, 3. Wengová -14,9, 4. Steiraová (všechny Nor.) -16,3, 5. Kowalczyková (Pol.) -27,1, 6. Kallaová (Švéd.) -41,2, 7. Čekalevová (Rus.) -46,9, 8. Lähteenmäkiová (Fin.) -48,8, 9. Jacobsenová (Nor.) -1:06,5, 10. Išidaová (Jap.) -1:07,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články