Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Björgenová přišla o vítěznou sérii, ale míří za triumfem

Falun - Vítěznou sérii norské lyžařky Marit Björgenové zastavila po pěti triumfech polská běžkyně Justyna Kowalczyková. Ve finále Světového poháru ve Falunu vyhrála předposlední závod sezony na 10 kilometrů klasicky s hromadným startem. Velký náskok své rivalky v čele seriálu však zmenšila minimálně, Norka vede o 160 bodů.

Björgenová teprve podruhé v sezoně neskončila na stupních vítězů, když doběhla čtvrtá jako jedna ze sedmi Norek, které se vešly do elitní desítky. Trojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru se udržela na prvním místě v hodnocení finále SP a do nedělní bruslařské desítky vyrazí o 6,4 sekundy před Kowalczykovou, kterou podle všeho po třech letech sesadí z trůnu pro královnu Světového poháru. Eva Nývltová mezi ženami byla dnes šestatřicátá.

Ženy - 10 km klasicky s hromadným startem:

1. Kowalczyková (Pol.) 32:03,7, 2. Wengová -15,3, 3. Johaugová -16,3, 4. Björgenová -21,7, 5. Steiraová (všechny Nor.) -1:06,0, 6. Kallaová (Švéd.) -1:11,6, 7. Fallaová -1:12,3, 8. Kristoffersenová -1:12,7, 9. Hagenová (všechny Nor.) -1:12,9, 10. Haagová (Švéd.) -1:15,0, ...36. Nývltová (ČR) -2:52,4.

Závod mužů na 15 km klasicky s hromadným startem vyhrál už jistý vítěz Světového poháru, Švýcar Dario Cologna. Český reprezentant Martin Jakš obsadil 27. místo. Vítěz Tour de Ski Cologna byl nejrychlejší ve finiši vedoucí skupiny běžců, v němž odsunul na druhé místo o čtyři desetiny sekundy Nora Eldara Rönninga. Třetí byl stejně jako ve středečním sprintu ve Stockholmu Kanaďan Len Valjas.

Cologna se ujal vedení v průběžném pořadí finále Světového poháru, v němž má náskok téměř 36 sekund právě před Valjasem. Vedení bude hájit v nedělním závodu na 15 km volnou technikou, do kterého lyžaři vyrazí Gundersenovou metodou. Jakš ztrácí na Colognu dvě minuty a 53 sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články