Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bitva o titul: Zvládne Plzeň těžký závěr sezony?

Praha - Viktoria Plzeň proplouvá jarní částí fotbalové ligy stále bez zaváhání. Devítibodový náskok vypadá komfortně, v závěrečné čtvrtině soutěže však čeká svěřence Karla Krejčího několik velmi náročných duelů.

Slavící fotbalisté Plzně
zdroj: ČT24

Sedm kol před koncem má Viktoria už devítibodový náskok před Spartou, Letenské ale čeká ještě zápas k dobru na Julisce proti Dukle. Nikdo další zřejmě do boje o titul nezasáhne, třetí Mladá Boleslav ztrácí na Plzeň propastných 14 bodů.

Už za dva týdny přitom může být prakticky rozhodnuto. Ve šlágru jara nastoupí svěřenci Karla Krejčího proti Spartě, a pokud vyhrají, mistrovský pohár jim jen stěží unikne. 

Pokud ale Plzeň duel na Letné nezvládne, bude mít před sebou ještě velmi ošemetný závěr sezony. Na Viktorii čekají kromě domácího utkání s beznadějně posledním Baníkem tři těžká poslední kola.

Nejdříve Viktoria pojede na půdu třetí Mladé Boleslavi. S ambiciózním mužstvem z města automobilů mají sice Západočeši v posledních letech stoprocentní bilanci, bodová ztráta na hřišti týmu bojujícího o evropské poháry by rozhodně nebyla překvapením. Středočeši doma prohráli jediný zápas a ztratili zde pouhé čtyři body. 

Poté se Viktoria ve Štruncových sadech utká s nevyzpytatelným Jabloncem. Severočechům se sice v tomto ročníku tolik nedaří, jejich kádr ovšem kvalitu stále má. Na Spartě prohrál až ranou Lukáše Váchy z poslední minuty, a i svěřenci Zdenka Frťaly jsou stále ve hře o pohárovou Evropu.

V závěrečném kole tak může nastat kuriózní situace. Bitva o titul by se totiž mohla rozhodovat v Edenu, kde Plzeň nastoupí proti Slavii - a Sparta bude doufat v úspěch dějinného rivala. Letenští ovšem v tom případě sami musí své zbývající zápasy vyhrát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články