Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Biatlonová elita míří do Nového Města na Moravě

Nové Město na Moravě - Běžecké, skokanské a sjezdařské Světové poháry, které se na českém území konaly v posledních letech, doplní v tomto týdnu i vrcholné závody v biatlonu. Pátý díl pohárového seriálu běžců s malorážkami se ode dneška do neděle uskuteční v Novém Městě na Moravě. Elitní seriál se do Česka vrací po 31 letech a závody budou generálkou na světový šampionát, který bude středisko na Vysočině hostit v roce 2013. Přímé přenosy nabídne ČT4 a sportživě.cz.

Domácí fanoušci se mohou těšit především na výkony českých mužů - Michal Šlesingr je v průběžném hodnocení SP dvanáctý a Jaroslav Soukup dvacátý. Oba už navíc letos vystoupili na stupně vítězů; Šlesingr byl druhý a Soukup třetí. "Žádné cíle si nedávám. Chci jet tak, abych byl spokojený, a tím pádem z toho bude i dobrý výsledek," řekl Šlesingr cestou do Nového Města z Oberhofu, kde skončil v sobotu devátý ve sprintu. "Doma chci uspět a předvést se v každém případě," řekl Soukup.

Je nám líto, video expirovalo.
Svátek biatlonistů v ČR

Pořadatelům se podařilo přes počáteční nepřízeň počasí připravit čtyřkilometrový okruh, na kterém leží zhruba půl metru sněhu. "Dokončujeme poslední věci, které vizuálně dotvoří stadion, připravují se televizní kamery, ale tratě už jsou hotové. A jak všichni říkají, budou obtížné," řekl ředitel závodu Vlastimil Jakeš.

Závody Světového poháru v běhu na lyžích patřily v Novém Městě na Moravě mezi divácky oblíbené a kolem trati vždy bývalo plno. Nyní stojí na stadionu tribuny pro deset tisíc diváků. Pořadatelé chtějí, aby za pět dnů přišlo 40 tisíc lidí. Nejlevnější vstupenky na jeden závod stojí 140 korun, pětidenní permanentka 740.

Výhodu domácího prostředí biatlonisté mít ale nebudou. Nově upravené tratě totiž neznají. "Co jsem viděl na videu, tak budou asi náročné," řekl Šlesingr. "Neměli jsme možnost si je vyzkoušet, tak nemůžu posoudit, jestli se mi líbí. Před domácím publikem se ale víc nervuju," dodal Holubec, který myslí hlavně na body.

Šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář už na začátku sezony řekl, že prioritou je především mistrovství světa v Ruhpoldingu na přelomu února a března. "Samozřejmě chceme v domácím závodě uspět, ale na Nové Město formu neladíme, abychom se vyhnuli rizikům jejího předčasného načasování," konstatoval Rybář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články