Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Biatlonistka Vítková: Chci na olympiádu

Praha - Česká biatlonistka Veronika Vítková si na mistrovství světa v korejském Pchjongjangu připsala zatím největší úspěch kariéry. Individuální závod na 15 kilometrů jí přinesl skvělé páté místo a v závodu s hromadným startem skončila desátá. Podle Vítkové, která by se ráda zúčastnila příští olympiády, za to mohly mimo jiné kopcovité tratě a skvělá forma, která přišla v pravý čas.

Přestože jí je teprve dvacet let, své síly už poměřuje s největšími hvězdami. Podle Vítkové se však jindy než na trati nesetkají. "Nekomunikujeme spolu. Snažím se soustředit na vlastní výkon," tvrdí biatlonistka, která byla na korejském šampionátu z Čechů nejlepší. "Takové výsledky jsem od sebe nečekala. Říkala jsem si, že do dvacátého místa by to byl úspěch, ale tohle je super," raduje se Vítková.

V individuálním závodě dlouho sahala po medaili, při závěrečné střelbě se však sen rozplynul - Vítková totiž minula terč a nakonec skončila na páté příčce. Osobní trenér Jindřich Šikola přitom se startem nejdříve nesouhlasil. "Nakonec mi tu možnost dal. O strategii jsme se moc nebavili. Důležité bylo jet závod naplno a dokázat největší úspěch," vysvětluje česká reprezentantka, kterou nyní čeká týden odpočinku a poté dvě závěrečná kola Světového poháru.


A jaké jsou její cíle do vzdálenější budoucnosti? Mladá sportovkyně, kterou k biatlonu přivedla její teta, bývalá lyžařka Jana Šaldová, by se chtěla podívat příští rok na zimní olympijské hry. "A dosáhnout na nějakou medaili," dodává Vítková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články