Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Biatlonistka Vejnarová ukončila ve 30 letech kariéru

Praha - Biatlonistka Zdenka Vejnarová ukončila ve 30 letech kariéru. Trojnásobná účastnice olympijských her nyní pracuje jako obchodní zástupkyně a na Policejní akademii studuje obor Management ve veřejné správě. Jejím nejlepším výsledkem ve Světovém poháru je sedmá příčka z Hochfilzenu v prosinci roku 2005 na patnáctikilometrové trati. Do nejlepší desítky nahlédla Vejnarová ještě o dva roky později v Kontiolahti, kde obsadila desáté místo.

"Přemýšlela jsem o tomto kroku dlouho. Biatlonu jsem věnovala rok od roku víc, výkony tomu ale vůbec neodpovídaly," řekla Vejnarová webu biathlon.cz.

Rodačka z Jilemnice se třikrát zúčastnila olympijských her, naposledy loni ve Vancouveru. Nejlepšího výsledku dosáhla při své premiéře v Salt Lake City 2002, kde byla 23. ve vytrvalostním závodu.

Stříbrná medailistka z mistrovství světa juniorů v závodě štafet (společně s Magdou Rezlerovou a Klárou Moravcovou) nyní pracuje jako obchodní zástupce značky Odlo, která je producentem funkčního sportovního vybavení. "Cestuji po celé České republice. Účastním se prodejních akcí, prezentací, navštěvuji distributory. Práce mě hodně baví a mám současně radost, že dělám něco smysluplného," řekla Vejnarová.

Velký cíl má před sebou i v osobním životě. "Na Policejní akademii už mám hotové všechny zkoušky. Během zimy chci vypracovat bakalářskou práci a pak ji obhájit," plánovala Vejnarová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články