Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biatlonistka Tomešová bodovala na SP díky 33. místu

Pokljuka - Norská biatlonistka Tora Bergerová vyhrála ve slovinské Pokljuce individuální závod Světového poháru na 15 km. Z tria českých reprezentantek bodovala Barbora Tomešová, jež si díky 33. místu připsala nejlepší výsledek v kariéře. V bodované čtyřicítce skončila poprvé v sezoně a vylepšila 37. pozici z březnového sprintu v Kontiolahti, která byla dosud jejím nejlepším umístěním.

V dnešním závodu Tomešová udělala po jedné chybě na každé položce vestoje a ztratila na vítězku více než čtyři a půl minuty. Zdeňka Vejnarová byla s čtyřmi minutými terči pětapadesátá, Veronika Zvařičová se stejnou bilancí o 21 míst horší.

Devětadvacetiletá Bergerová, jež individuální závod vyhrála na letošních olympijských hrách ve Vancouveru, se prosadila na nejvyšší stupeň díky bezchybné střelbě. Minela na poslední stojce připravila o vítězství vedoucí ženu průběžného pořadí SP Kaisu Mäkäräinenovou. 

Finská biatlonistka i s jednou trestnou minutou ještě zhruba kilometr před cílem vedla o 4,5 sekundy, nakonec však byla o 1,8 vteřiny pomalejší než Bergerová. Třetí skončila Francouzka Marie Laure Brunetová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články