Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Biatlonistka Neunerová získala na OH druhé zlato

Whistler - Německá biatlonistka Magdalena Neunerová vyhrála závod s hromadným startem a získala na letošních olympijských hrách druhou zlatou medaili. Spolu s norskou běžkyní na lyžích Marit Björgenovou jsou zatím jedinými trojnásobnými medailistkami z Vancouveru. Druhá dnes dojela Ruska Olga Zajcevová, úspěch německých barev podtrhla bronzem Simone Hauswaldová. Češky mezi třiceti nejlepšími biatlonistkami nestartovaly. Další informace nabízí speciální server zoh.ct24.cz.

Třiadvacetiletá Neunerová zažívá skvělou premiéru pod pěti kruhy. Ke stříbru z úvodního sprintu a zlatu z následné stíhačky dokázala přidat další nejcennější kov, i když jí začátek dnešního závodu tolik nevyšel. Němka při úvodní střelbě vleže jednou minula a po trestném okruhu jí patřilo až 17. místo.

Postupně se ovšem trojnásobná světová šampionka z individuálních soutěží vracela zpět do medailového boje. Ještě před závěrečnou "stojkou" poskočila na čtvrté místo, sestřelila všech pět terčů a v posledním kole naprosto deklasovala do té doby vedoucí Zajcevovou.



Ruská biatlonistka odjížděla ze střelnice s náskokem sedmi sekund, ale o pár set metrů později už ztrácela na Neunerovou víc než osm vteřin. Navíc ji dotáhla další Němka Hauswaldová. Dramatický finiš o stříbro však lépe zvládla Zajcevová, která získala první olympijskou medaili z individuálního závodu v kariéře. Z premiérového cenného kovu pod pěti kruhy se v cíli radovala i třetí Hauswaldová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články