Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonistka Neunerová vyhrála v Anterselvě i sprint

Anterselva (Itálie) - Německá biatlonistka Magdalena Neunerová slavila druhé vítězství na Světovém poháru v Anterselvě, když po středečním individuálním závodě na 15 kilometrů ovládla i dnešní sprint na 7,5 km. Druhá skončila její krajanka Andrea Henkelová a třetí dojela Francouzka Sandrine Baillyová. Z českých závodnic se nejlépe umístila na 22. příčce Zdeňka Vejnarová, body brala i Magda Rezlerová za 27. pozici.

Německé biatlonistky v Anterselvě nabírají formu před olympijskými hrami. Neunerová byla opět jasně nejlepší, když vedla na všech mezičasech kromě druhé střelby, kde jí po jediné chybě předběhla Henkelová. Neunerová však předvedla nejrychlejší běh dne a vyhrála s náskokem 13,2 vteřiny před Henkelovou, která byla ve středu třetí.

Vejnarové nevyšel středeční závod, kdy po chybách při střelbě byla až osmapadesátá. Dnes však pálila bezchybně, a přestože v běhu ztrácela za absolutní špičkou, na body to stačilo. Jen o pět příček za ní doběhla Rezlerová, která zaostala o jedinou pozici za svým maximem v sezoně.


Veronice Vítkové se nedařilo střelecky a se čtyřmi chybami obsadila až 74. pozici. Ještě hůře dopadla Veronika Zvařičová, která minula terč pětkrát a ve stočlenném startovním poli doběhla na 92. místě se ztrátou pět minut. Biatlonistky čeká v posledním dílu Světového poháru před olympiádou ještě nedělní stíhací závod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články