Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Biatlonistka Hauswaldová získala malý glóbus za sprinty

Chanty Mansijsk (Rusko) - Německá biatlonistka Simone Hauswaldová si čtvrtým místem v dnešním závodu Světového poháru v Chanty Mansijsku zajistila malý glóbus za sprinty. Zároveň před sobotním závěrečným závodem s hromadným startem snížila náskok krajanky Magdaleny Neunerové v čele celkového pořadí na 33 bodů. Ve sprintu na 7,5 km triumfovala Ruska Jana Romanovová, která si tak připsala první vítězství v kariéře. Nejlepší Češkou byla Zdeňka Vejnarová na 51. místě.

Šestadvacetiletá Romanovová si na vítězství zadělala bezchybnou střelbou, především na druhé položce. Po té se dostala do vedení místo Neunerové, která naopak při stojce dvakrát chybovala a propadla se na konečnou osmou příčku. Romanovová tak vůbec poprvé v kariéře dosáhla na stupně vítězů. Jejím dosud nejlepším umístěním bylo čtvrté místo z nedávného sprintu v Holmenkollenu.

Druhá skončila Francouzka Marie Laure Brunetová, která tak rovněž dosáhla nejlepšího umístění v kariéře. Třetí příčka připadla Heleně Jonssonové ze Švédska.

Vedle Vejnarové, která se o lepší umístění připravila třemi chybami při střelbě, se nedařilo ani dalším dvěma českým reprezentantkám. Gabriela Soukalová byla 53. a Barbora Tomešová doběhla na 62. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články