Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biatlonisté v Hochfilzenu ve štafetě neuspěli a dojeli až šestnáctí

Hochfilzen - Program světového poháru v biatlonu pokračoval závodem mužských štafet. Ten ovládlo ruské kvarteto před norskými a francouzskými reprezentanty. Na startu byla i česká čtveřice, ale nevedlo se jí dobře a v cíli nakonec skončila na šestnáctém místě s téměř pětiminutovým odstupem na vítěznou ruskou sestavu.

Člen ruské štafety Jevgenij Garaničev
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Jevgenij Tumašov

Naděje na lepší umístění se pro tým ve složení Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec rozplynula hned na první střelecké položce, po níž Krčmář musel na dvě trestná kola a nabral více než minutové manko.

"Start docela vyšel, ale Krčmář mě rozzlobil. Udělal to netakticky. Přijel na střelnici tak, jak tam přijet neměl. Kolikrát jsem diplomatický, tentokrát jsem pro ostrá slova nešel daleko. Ztratili jsme po první střelbě kontakt, vlak se soupeři nám ujel," zkritizoval přístup svého svěřence šéftrenér Ondřej Rybář.

Vítězství vybojoval na posledním úseku tým Ruska, jehož finišman Anton Šipulin předběhl v závěru o 3,1 sekundy Nora Emila Hegleho Svendsena.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu mužských štafet v Hochfilzenu

SP v biatlonu v Hochfilzenu

Štafeta mužů - 4x7,5 km: 1. Rusko (Volkov, Garaničev, Malyško, Šipulin) 1:11:40,8 hod. (0 trest. kol+6 dobíjení), 2. Norsko (L'Abee-Lund, J.T. Bö, T. Bö, Svendsen) -3,1 (0+7), 3. Francie (S. Fourcade, Fillon Maillet, Desthieux, M. Fourcade) -1:01,9 (0+6), 4. Rakousko -1:10,9 (2+13), 5. Německo -1:18,4 (0+16), 6. Kanada -1:23,2 (0+9), ...16. ČR (Krčmář, Šlesingr, Soukup, Moravec) -4:47,9 (2+14).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články