Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Biatlonisté testovali během přípravy formu, nejlépe si vedl Krčmář

Jablonec nad Nisou – Start Světového poháru v biatlonu má k začátku ještě daleko a závodníci jsou teprve v polovině přípravy. Český mužský tým si ale dal dostaveníčko v Jablonci nad Nisou, kde v kontrolním závodě soupeřili o co nejlepší výkon. První místo v testech obsadil Michal Krčmář.

Michal Krčmář během letní přípravy
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Do Jablonce se sjel nejenom A-tým s hvězdami Ondřejem Moravcem a Michalem Šlesingrem, kteří pravidelně objíždí Světový pohár a další velké akce. Otestovat formu a poměřit se se slavnějšími kolegy přijeli i biatlonisté z B-týmu, jenž se snaží poskočit o třídu výše.

"Určitě je to výzva. Ne každý si může říct, že si zazávodil s olympijskými medailisty. To člověka vždycky vyburcuje," řekl Lukáš Kristejn z B-týmu.  

V testovacím závodě ale vládli členové "áčka". Pro první místo si dojel Krčmář, kterého následovali Moravec a Šlesingr. Reprezentační trio se v cíli vešlo do dvaceti sekund.

Stříbrný v cíli Moravec své kolegy po závodě chválil. Výkony mladších kolegů ho totiž motivují, aby se stále zlepšoval a udržel se na špici. "Mladí kluci jako Adam Václavík a Michal Krčmář jsou na tom dobře. Pořád se zlepšují. Když člověk vidí, že se dotahují nebo jsou lepší, tak ho to nakopne. Je to dobré porovnání," řekl.

Během léta zatím vystřílel jeden reprezentant v průměru asi 6000 nábojů. Něco jiného je ovšem střílet v tréninku a pak v závodním zatížení. "Když budete v tréninku, zodpovídáte si za to sami, ale jakmile stojí pár lidí za vámi, chcete ukázat, že na to trénujete – je to taková odpovědnost, že někdo se dívá," vysvětlil jeden z důvodů, proč pořádat podobné tréninkové závody, šéftrenér Ondřej Rybář.

Důraz se v letní přípravě kladl především na rychlost střelby. "Tam nás tlačila pata. Na starý kolena už to těžko doháním na trati, tak musím na střelnici," uvedl Šlesingr.

Další a ještě důležitější porovnání na biatlonisty čeká už během příštího víkendu, kdy se v Letohradu uskuteční tradiční mistrovství republiky v letním biatlonu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články