Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Biatlonisté byli ve štafetě sedmí, vyhráli Rakušané

Hochfilzen (Rakousko) - Česká štafeta biatlonistů ve složení Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Tomáš Holubec, Ondřej Moravec obsadila ve Světovém poháru v Hochfilzenu sedmé místo. Zvítězili domácí Rakušané před Ruskem a Německem. České kvarteto tak výrazně vylepšilo svůj výsledek z první štafety olympijské zimy, v níž před týdnem v Östersundu skončilo jedenácté. Biatlonisté absolvovali závod ve stejném složení jako ve Švédsku, pouze Soukup s Holubcem si prohodili pořadí úseků.

Podobně jako v Östersundu rozjel štafetu na 4 x 7,5 km velmi slušně Šlesingr, jenž pouze jednou dobíjel a předal Soukupovi jako čtvrtý. Druhý člen české sestavy minul dva terče, ale čtvrtou pozici udržel.

České kvarteto se propadlo na třetím úseku, na němž Holubec třikrát dobíjel a klesl až na konec první desítky. Na rozdíl od Östersundu podržel v Hochfilzenu štafetu finišman Moravec. Nejmladší člen týmu, který musel před týdnem na trestný okruh, dnes zastřílel naprosto čistě a vytáhl kvarteto až na sedmou pozici. V závěrečném spurtu porazil o sedm setin sekundy soupeře ze Švýcarska.

Pro páté štafetové vítězství v historii si Rakušané doma dojeli suverénně. Druhé Rusko porazili o 25 sekund, třetí Němci byli dalších sedm sekund zpět. Češi ztratili 1:43,1.

SP v biatlonu v Hochfilzenu, štafeta 4 x 7,5 km:
1. Rakousko (Eder, Mesotitsch, Landertinger, Sumann) 1:16:13,1 hod. (0 tr. okruhů/6 dobíjení), 2. Rusko (Čerezov, Usťugov, Kruglov, Čudov) -25,7 (1/5), 3. Německo (Stephan, Peiffer, Greis, Schempp) -32,0 (0/5), 4. Francie -1:24,7 (1/8), 5. Norsko -1:27,8 (1/11), 6. Švédsko -1:37,6 (0/8), 7. Česko (Šlesingr, Soukup, Holubec, Moravec) -1:43,1 (0/6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články