Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonista Soukup skončil v Anterselvě pod stupni vítězů

Anterselva (Itálie) - Biatlonista Jaroslav Soukup obsadil v individuálním závodu na 20 km v Anterselvě čtvrté místo a zaznamenal nejlepší výsledek ve Světovém poháru v kariéře. Při neúčasti některých favoritů se v Itálii dařilo i dalším Čechům, na konci první desítky skončili Michal Šlesingr a Roman Dostál. Sedmadvacetiletý Soukup, jenž se dosud v závodech SP nikdy nevešel do elitní desítky, přišel o stupně vítězů a zřejmě i o triumf na poslední střelbě. Do té doby bezchybný biatlonista dvakrát minul a připsal si dvě trestné minuty.

Přesto Soukup ještě dlouho po dojezdu figuroval na třetím místě, z něhož ho ale nakonec odsunul Francouz Alexis Boeuf. Na něj český reprezentant ztratil zhruba tři čtvrtě minuty. Poprvé v kariéře zvítězil na střelnici bezchybný Ukrajinec Sergej Sedněv, druhý byl Daniel Mesotitsch z Rakouska. Za Sedněvem měl Soukup odstup 1:39,4. 

Ještě lepší než Soukup byli na střelnici devátý Šlesingr s desátým Dostálem, kteří oba minuli jen jednou, přičemž Šlesingr netrefil až úplně poslední, dvacátý terč. Ani v případě čisté střelby by však na medailové umístění nedosáhli.

Devětatřicetiletý Dostál dnešním umístěním výrazně zvýšil své šance na olympijskou nominaci v interním souboji s Tomášem Holubcem, jenž doběhl 46. Zdeněk Vítek obsadil 54., Ondřej Moravec shodně s pěti chybami 57. pozici.

Dnešního závodu se nezúčastnilo nejlepší trio aktuálního pořadí SP Jevgenij Usťugov, Emil Hegle Svendsen, Simon Fourcade, pátý Ole Einar Björndalen ani sedmý Michael Greis. Program v Anterselvě pokračuje sprinty a stíhacími závody mužů a žen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články