Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Biatlonista Soukup dojel v Oberhofu na 19. místě

Oberhof - První závod s hromadným startem v sezoně Světového poháru biatlonistů v německém Oberhofu vyhrál domácí Andreas Birnbacher. Lépe se z dvojice českých reprezentantů umístil Jaroslav Soukup na 19. místě, Michal Šlesingr byl o tři příčky horší.

Soukup absolvoval čtyři trestné okruhy a do cíle doběhl se ztrátou minuty a 25 vteřiny na vítězného Birnbachera. Šlesingr při střelbě chyboval třikrát a byl ještě o téměř půlminutu pomalejší než jeho reprezentační kolega.

Birnbacher navázal na nedávný triumf ze stíhačky v rakouském Hochfilzenu a připsal si třetí vítězství v SP v kariéře. Druhé místo obsadil Simon Fourcade z Francie, třetí skončil Nor Emile Hegle Svendsen a posunul se do čela průběžného pořadí seriálu. Před druhým Martinem Fourcadem z Francie vede o 11 bodů.

Závod žen vyhrála domácí hvězda Magdalena Neunerová, která druhou Norku Toru Bergerovou porazila navzdory třem trestným okruhům o 12,5 sekundy. Třetí příčku obsadila se ztrátou 32 vteřin další domácí závodnice Andrea Henkelová. České reprezentantky na startu chyběly. Čtyřiadvacetiletá Neunerová před 23 tisíci diváků v Oberhofu zvládla 12,5 km dlouhou trať v čase 40:02,2 a v hustém sněžení navázala na triumf z pátečního sprintu.

Desetinásobná mistryně světa, která chce po sezoně ukončit kariéru, má díky čtvrtému vítězství v ročníku v čele průběžného pořadí na kontě 456 bodů. Druhá je Běloruska Darja Domračevová (417) a třetí Ruska Olga Zajcevová (378).

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu Německo
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články