Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biatlonista Šlesingr skončil v Pokljuce čtvrtý

Pokljuka (Slovinsko) - Biatlonista Michal Šlesingr obsadil v závodě Světového poháru na 20 km ve slovinské Pokljuce čtvrté místo. Šestadvacetiletý Šlesingr odstřílel úvodní tři položky bez jediné chyby a v závěru závodu útočil na první místo. Poslední z dvaceti střel však minul terč a trestná minuta ho srazila na čtvrté místo. Český reprezentant dojel do cíle se ztrátou 53,8 vteřiny na třetím místě, z něj ho však sesadil Francouz Simon Fourcade. Zvítězil Rakušan Christoph Sumann.

I tak se ale Šlesingr radoval z návratu formy. "Běžecky už se cítím výrazně lépe než před dvěma týdny v Östersundu. Snažil jsem se, co to šlo, a jsem rád, že jsem se ve sjezdu před cílem nerozflákal, protože jsem byl úplně kyselej," dodal.

Šlesingra pochválil i reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář. "Michal předvedl přesně výkon, který by závodník jeho kvalit měl opakovat i častěji. Výborně běžel, kvalitně střílel, byl koncentrovaný po celý závod a ve finiši dokázal tempo ještě vystupňovat," ocenil Rybář.

Michal Šlesingr:

"Když si člověk věří, jde to na střelnici a pak i na trati hned snadněji. Doufám, že to byla v této sezoně moje první vlaštovka a nikoliv poslední slovo."

Šlesingr se v Pokljuce postaral o nejlepší výsledek českých biatlonistů za poslední dvě sezony. Předloňský vicemistr světa obsadil čtvrtou příčku potřetí v kariéře. Na kontě má v závodech SP ještě jeden triumf, druhé místo a dvě třetí příčky.

Z dalších českých reprezentantů bodoval pouze Jaroslav Soukup na 30. pozici, ostatní se mezi nejlepších čtyřicet závodníků nevešli. Tomáš Holubec skončil na 66. pozici, Roman Dostal obsadil 82. příčku, Ondřej Moravec doběhl na 88. místě a Zdeněk Vítek byl ještě o příčku horší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články