Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Biatlonista Moravec: Věřil jsem ve své schopnosti. Teď mě nic nesvazuje

Praha - Tři olympijské medaile, velký úspěch českého biatlonu. Ondřej Moravec prožil v Soči své nejúspěšnější Hry. "Věřil jsem ve svoje schopnosti, možné bylo všechno," uvedl v chatu na našem webu k dvěma stříbrům a jednomu bronzu. Teď jsou před Moravcem ještě zbývající závody světového poháru. Ve slovinské Pokljuce na úvod skončil až 26. ve sprintu. "Rozhodně jsem se ničím nesvazoval," uvedl. Chuť si bude chtít spravit ve stíhacím závodu a hromadném startu.

Sport
zdroj: ČT4

Dosavadním největším úspěchem devětadvacetiletého Moravce patřil bronz ze smíšené štafety na loňském mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Do té doby se sice dvakrát podíval na zimní olympijské hry, vyhrál několik domácích šampionátů, ale ty pravé žně přišly až v Soči. "Ten pocit se nedá moc dobře popsat, ale přál bych ho každému," uvedl Moravec, mezi jehož největší biatlonové vzory patří jednoznačně norská legenda Ole Einar Bjørndalen.

CHAT: Ondřej Moravec o úspěchu českého biatlonu (//sport/chaty/308-ondrej-moravec-o-uspechu-ceskeho-biatlonu/)

"Občas si i trošku zanadávám, ale to hned přejde. Potom už se snažím jet co nejrychleji a na nic nemyslím," popsal Moravec, co se mu honí hlavou, když netrefí dobře položku a musí dohánět ztrátu. Z týmu si nejvíce rozumí s parťákem Michalem Krčmářem, pár slov na závodech ale vždy prohodí také s některým ze zahraničních soupeřů. "Třeba Emil Svendsen, to je složitá osobnost. Když se mu daří, tak je všechno v pohodě, ale když ne, tak není zrovna kamarádský."

K biatlonu přišel Moravec v Letohradu v deseti letech, trénuje denně a v Soči se mu tvrdá dřina konečně vyplatila. Mezi jeho oblíbená motta patří hláška: "Když nemůžeš, tak přidej!" Teď už je na světovém poháru ve slovinské Pokljuce a je rád, že může pokračovat. Po Soči ho totiž čekalo hodně společenských povinností. Bere to ale s nadhledem. "To prostě k tomu patří. Nebylo to jednoduché, ale jsem rád, že můžu závodit dál."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články