Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Biatlon na ČT až do roku 2022. Diváci nepřijdou o SP, světový šampionát ani olympiádu

Kompletní biatlonové dění, tedy Světový pohár, mistrovství světa i olympijské klání, budou moci diváci dalších šest let sledovat na obrazovkách České televize. Jejímu vedení se den před začátkem Světového poháru v Novém Městě na Moravě podařilo úspěšně dokončit náročná mezinárodní jednání.

"Česká televize bude moci dalších šest let vysílat biatlonová mistrovství světa a rovněž všechny závody Světového poháru," řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák. "V této chvíli tak Česká televize vlastní kompletní portfolio vrcholných biatlonových soutěží, včetně olympijských klání, což je, věřím, skvělou zprávou pro naše diváky, mezi kterými je stále vyšší počet fanoušků této sportovní disciplíny," doplnil Dvořák.

Česká televize dosud vlastnila práva na šampionáty a závody Světového poháru do roku 2018 a rovněž na přenosy z olympijských her v roce 2018 v Pchjongčchangu. Nová smlouva prodlužuje tentýž rozsah až do roku 2022.

Česká televize bude také na domácích akcích zpracovatelem přenosů pro zahraniční televize. "V uplynulém období bylo ztvárnění přenosů z Nového Města při mistrovstvích světa i závodech Světového poháru ze strany světové biatlonové unie i odborných komisí Evropské vysílatelské unie vždy hodnoceno jako jedno z nejzdařilejších v celosvětovém měřítku. Podobné výsadní postavení má Česká televize třeba také u fotbalových přenosů, Ligy mistrů i Evropské ligy," prohlásil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Ze spolupráce má radost i prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. "Jsme rádi, že můžeme v úspěšně nastavené spolupráci dalších šest let pokračovat. Biatlon nyní zažívá velmi úspěšné časy a je dobře, že se práva na jeho vysílání podařilo vyřešit s dostatečným předstihem," řekl Hamza.

Biatlon se mezi českými diváky stává stále populárnějším sportem. Přímé přenosy závodů světového poháru z minulé sezony sledovalo na obrazovkách ČT sport v průměru 440 tisíc diváků starších patnácti let, při podílu na publiku 19,54 %. Vůbec nejsledovanějším přenosem byl štafetový závod žen z italské Anterselvy, který na konci ledna 2016 vidělo 809 tisíc diváků.

"Biatlon patří na ČT sport k jednomu z nejsledovanějších sportů a jeho popularita neustále roste. Ve srovnání se sezonou před třemi lety byla průměrná sledovanost minulého ročníku téměř trojnásobná a čísla sledovanosti aktuálních závodů tento trend jen potvrzují – na štafetu žen minulou neděli se dívalo přes sedm set padesát tisíc lidí," sdělil Jiří Ponikelský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články