Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Běžeckému lyžování na olympiádě dětí a mládeže vládne Liberecký kraj

Most/Cínovec - Hry sedmé zimní olympiády dětí a mládeže (ODM) v Ústeckém kraji se přehouply do druhé poloviny. V sázce byly například medaile v běžeckém lyžování, kde se opět dařilo libereckým sportovcům. Nejlepším krasobruslařem se stal Lukáš Buksa ze Zlínského kraje.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžecká stopa patřila mládeži z Liberecka, led zlínskému Buksovi

Druhý soutěžní den olympiády dětí a mládeže přinesl na Cínovci velké změny v počasí, velké změny na stupních vítězů nikoliv. V běžeckých stopách v Krušných horách znovu kralovali reprezentanti Libereckého kraje.

Severočeský výběr ovládl tři ze čtyř závodů, navíc trojice Nela Půbalová, Gabriela Masaříková a Jiří Tuž dokázala na klasice obhájit zlato i z pondělního volného stylu. "Včera mi závod přišel lehčí, protože mi ve skejtu lyže víc jely. Teď jsem musel víc zabírat rukama, navíc mi ještě zmrzly. V pondělí to bylo víc na pohodu," řekl Tuž.

Soutěžilo se také v Mostu, kde hledali nástupce Michala Březiny, který před deseti lety vyhrál vůbec první zimní ODM. Letos se do stejné role dostal Lukáš Buksa, kterého přivedla ke krasobruslení televize. "Já jsem se koukal na Tomáše Vernera a ten sport se mi zalíbil, tak jsem se rozhodl asi ve čtyřech letech pro krasobruslení. Bavilo mě to, tak jsem u toho zůstal," uvedl Buksa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články