Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Běžec na lyžích Řezáč: \"Mein taktik? Zkusit šůšn.\"

Praha – Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč se v norském Birkebeinerrennetu dostal o víkendu nejen na stupně vítězů, ale i do hledáčku televizních kamer. Po vítězství v závěrečném závodě FIS Maraton Cupu na 54 km klasickou technikou byl jedním ze štábů požádán o reakci. Řezáč si s televizním vystoupením poradil dost svérázně a leckterý lingvista by možná při sledování jeho rozhovoru zblednul závistí.

Řezáč zvítězil v tradičním závodu s povinným batůžkem o hmotnosti 3,5 kilogramu potřetí v kariéře, předtím se mu to povedlo v letech 2005 a 2008. Ve finiši letošního ročníku předstihl o jedinou sekundu Švéda Jörgena Brinka.

"Jaký byl závod?" zeptal se anglicky na úvod německý redaktor. "Ja, good race today, very good weather. Kein problem, mein Ski is gut prepared. Mountains is very good. Mein taktik zkusit šůšn lajne ten kilometers, aber keine chance downhill besser Gruppe," začal ze sebe sypat Řezáč. "Did it go as you planned?" tázal se dál Němec. "Planet?" nechápal Řezáč. Dlužno dodat, že oba dva si nakonec až na pár dalších zádrhelů s mícháním jazyků porozuměli.

Sedmatřicetiletý český lyžař připojil vítězství k třem druhým a dvěma třetím místům v letošním FIS Marathon Cupu. Sezonu může ještě vylepšit triumfem v nové sérii Ski Classic. V pořadí maratonů klasickou technikou si upevnil první místo, před druhým Ahrlinem vede o 51 bodů. Seriál vyvrcholí za dva týdny závodem Norefjellrennet.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články