Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bezchybný Šlesingr vybojoval ve stíhacím závodu třetí místo

Ruhpolding – Michal Šlesingr střílel ve stíhacím závodě bezchybně a vybojoval premiérové stupně vítězů pro české biatlonisty v této sezoně. Zvítězil Rakušan Simon Eder před lídrem Světového poháru Francouzem Martinem Fourcadem. Osmý dojel Ondřej Moravec, jednadvacátý Michal Krčmář, čímž si zajistil účast v závodu s hromadným startem. Z Čechů nebodoval jen devětačtyřicátý Tomáš Krupčík.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šlesingr vyjížděl do závodu jako osmý po pátečním sprintu, ale na stupně vítězů ho katapultovala skutečnost, že mezi elitní patnáctkou byl jediný, kdo "vyčistil" všech dvacet terčů. K tomu přidal šestý nejlepší čas na trati. Na stavech sice nebyl nejrychlejší, ale taktika se mu vyplatila. Po druhé střelbě se pohyboval ve skupině kolem sedmého místa, po třetí "stojce" se posunul na šestou pozici, ale jel sám a na vedoucí pětici měl manko deseti sekund.

Fourcade není žádné ořezávátko

Vše rozhodla závěrečná střelba. Zatímco všichni s výjimkou Edera v čele chybovali, Šlesingrovi nezůstal žádný terč černý a rázem se dostal na třetí pozici. Za ním se jej sice snažil dojet Tarjei Bö, ale český biatlonista využil toho, že se vezl za Fourcadem. Do cílové rovinky vjížděl po jeho boku, ale na stříbrnou pozici se nakonec neprotlačil.

"Už jsem mu šlapal na paty, ale šikovně mě zavřel a nepustil před sebe. Ukázalo se, že to není žádné ořezávátko. Každopádně mám velkou radost," řekl Šlesingr. "Předvedl skvělý výkon, střelba výborná," pochválil ho kouč Ondřej Rybář.

Eder vyhrál díky tomu, že měl pouze jednu chybu, zatímco Fourcade dvě, Tarjei Bö tři a jeho bratr Johannes, vítěz pátečního sprintu, dokonce čtyři. Šlesingr se dostal na stupně vítězů v individuálním závodu pojedenácté v kariéře, naposledy loni právě v Ruhpoldingu, kde byl rovněž třetí v závodu s hromadným startem.

Moravec byl ve sprintu třináctý, ale dvě rychlopalby vleže ho poslaly na dohled k pódiu. Z boje o medaili ho ale nakonec vyřadily dvě chyby, po jedné na stavech vestoje. "Z toho jsem trochu smutný, že tam jednu zbrklou ránu udělal, ta druhá rána byla těsně. S tím nejde pomýšlet na stupně vítězů, dneska k nim ale měl hodně blízko," upozornil Rybář.

Výsledky stíhacího závodu mužů v Ruhpoldingu

1. Eder (Rak.) 33:19,1 (1 tr. okruh), 2. M. Fourcade (Fr.) -4,2 (2), 3. Šlesingr (ČR) -5,1 (0), 4. T. Bö -8,0 (3), 5. Svendsen (oba Nor.) -26,2 (2), 6. Smith (Kan.) -45,0 (1), 7. J. Bö (Nor.) -45,1 (4), 8. Moravec (ČR) -50,0 (2), 9. Garaničev (Rus.) -51,8 (1), 10. Pidručnyj (Ukr.) -52,7 (1), ...21. Krčmář -1:44,2 (2), 49. Krupčík (oba ČR) -4:07,3 (3).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 26 závodů): 1. M. Fourcade 481 b., 2. Svendsen 394, 3. T. Bö 360, 4. Björndalen (Nor.) 337, 5. Schempp (Něm.) 331, 6. Fillon-Maillet (Fr.) 329, ...20. Moravec 170, 30. Šlesingr 125, 35. Krčmář 96, 49. Soukup (ČR) 37, 76. Krupčík 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články