Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bauerův triumf: SP v Otepää vyhrál potřetí za sebou

Otepää (Estonsko) - Běžec na lyžích Lukáš Bauer vyhrál v Otepää v generálce na olympijské hry závod Světového poháru na své oblíbené trati 15 kilometrů klasicky. V estonském středisku triumfoval už potřetí za sebou, na startu však chyběli prakticky všichni běžci z popředí průběžného pořadí seriálu. Další stupně vítězů obsadili domácí závodníci. Druhý skončil dlouholetý Bauerův soupeř na této trati Andrus Veerpalu, který na loňském mistrovství světa v Liberci jako jediný českou jedničku porazil, třetí pozici obsadil jeho kamarád a tréninkový kolega Jaak Mae.

Bauer si upevnil druhé místo v celkovém hodnocení SP. "Byl to rychlý a těžký závod, takže jsem rád jako nikdo jiný," řekl po závodu Bauer.

Bauer týden po svém druhém triumfu v Tour de Ski začal závod svižně, na druhém mezičasu na 2,3 kilometru byl v sevření tří Rusů druhý se ztrátou necelých tří sekund na vedoucího Alexandra Kuzněcova. Po pěti kilometrech už vedl a bylo jasné, kdo je na trati pánem.



Na Rusa najel na dvou a půl kilometrech přes devět sekund a svůj náskok v dalším průběhu bez problémů navyšoval. Tempu nestačil ani jeho největší sok na klasické patnáctce osmatřicetiletý Veerpalu, přestože zrychlil a předstihl na desátém kilometru i Kuzněcova. 

Vítězným závodem se Bauer naladil na hry ve Vancouveru, nyní po návratu z Estonska česká olympijská naděje stráví doma na Božím Daru jen tři dny a ve středu odletí do Kanady na závěrečný tréninkový kemp v Silver Star. V Canmore na Světovém poháru by se už objevit neměl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články