Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bauer zrušil start ve SP v Lahti, tréninky nebyly dle jeho představ

Praha - I když ještě ve čtvrtek Lukáš Bauer hovořil o tom, že v Lahti pojede letošní druhý závod Světového poháru v běžeckém lyžování, start nakonec zrušil. Poslední tréninky před odletem do Finska totiž nebyly podle jeho představ. Bauer se tak chce soustředit na finále seriálu, kterým bude Ski Tour Canada, kanadská obdoba Tour de Ski.

Ilustrační foto

Vicemistr světa z klasické padesátky Bauer se po potížích se žebry vrátil do SP v Novém Městě na Moravě. V neděli měl v Lahti nastoupit do skiatlonu. "Mrzí mě to, protože jsem se do Lahti těšil. Loni se mi tam dařilo a myslím, že jsem tam vždycky zajel dobré výsledky," uvedl Bauer. V minulé sezoně byl v Lahti devátý v klasické patnáctce, v letech 2005 a 2008 tam vyhrál a ještě několikrát se dostal na stupně vítězů.

"Rád bych se ale účastnil závodů v momentě, kdy jsou reálné alespoň body. Na základě posledního tréninku jsem se rozhodl, že tam nebudu startovat, protože forma na to není. V týdnu jsem doufal, že problémem může být únava, ale bylo vidět, že se to nijak rapidně nemění," uvedl Bauer, který v Novém Městě skončil po tříměsíční pauze v závodu na 15 km volnou technikou v polovině výsledkové listiny na 43. pozici.

Vynechání závodu ve Finsku kvituje alespoň v tom směru, že má o šest dní víc k tréninku a může svou výkonnost posunout. "Rozhodl jsem se to vynechat s ohledem na náročnou tour v Kanadě," řekl osmatřicetiletý závodník. Přitom úplně z formy není, protože před dvěma týdny absolvoval závod série dálkových běhů Ski Classics a v Seefeldu na trati 65 km skončil osmý.

"Byl jsem sám překvapený, jak dobře se mi tam jelo. Celá sezona je pro mě hodně nestandardní," doplnil. Ve Finsku tak nakonec bude z Čechů startovat jen Martin Jakš, který v distančních závodech sedmkrát dosáhl na body. Ve Finsku naopak nebude na startu žádná česká reprezentantka - Evu Vrabcovou-Nývltovou na trať stále nepustí doporučení lékařů a Petra Nováková odletěla do Rumunska na mistrovství světa do 23 let, kde bude bojovat o medaile ve třech individuálních závodech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články