Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bauer vyhrál předposlední část Tour de Ski

Val di Fiemme (Itálie) - Běžec na lyžích Lukáš Bauer suverénně vyhrál předposlední díl Tour de Ski ve Val di Fiemme s časem 59:03,5. Po 20 kilometrech klasicky s hromadným startem je před nedělním finišem celkově druhý s minimální ztrátou 8,3 sekundy na Nora Pettera Northuga, jenž dnes skončil druhý s více než půlminutovým mankem. O vítězi se tak bude rozhodovat v závěrečné etapě s tradičním náročným výstupem na sjezdovku Alpe Cermis. Z českých běžců ještě bodoval šestadvacátý Jiří Magál, který na Bauera ztratil minutu a tři čtvrtě. Martin Koukal doběhl na 42. místě, Milan Šperl hned za ním a Martin Jakš nedokončil.

Bauer naposledy vyhrál závod SP loni v lednu v Otepää. Tentokrát se držel na špici od začátku závodu a spolu s Northugem postupně roztahovali pole. Před devátým kilometrem soupeřům odskočili, v polovině trati měli šestivteřinový odstup před Ivanem Babikovem a náskok skoro 20 vteřin na zbytek pole.

Český běžec se snažil udržet vysoké tempo a s norským lídrem sezony se ostatním dál vzdalovali. Společně si Bauer s Northugem rozdělovali i bonusové vteřiny, kdy se vždy norský lídr Světového poháru dokázal dostat na okamžik do čela. Rozhodující nástup předvedl český závodník při stoupání po mezičasu na 14. kilometru. Tam soupeři unikl a na patnáctém kilometru už vedl o 18,7 sekundy.

Na zbylých pěti kilometrech si Bauer s jistotou udržel svoji pozici. Naopak Northuga pohltila skupina pronásledovatelů a norský běžec musel hájit druhé místo ve sprintu, což se mu tradičně podařilo. Třetí pozice v sedmé etapě patřila německému běžci Axelu Teichmannovi, jemuž patří stejná pozice i celkově. Na Bauera už má ale manko minutu a 22 sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články