Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bauer uhájil ve Světovém poháru stříbro

Falun - Běžec na lyžích Lukáš Bauer uhájil konečné druhé místo v hodnocení Světového poháru. V dnešním finálovém závodě na 15 kilometrů volnou technikou mu k tomu ve Falunu stačila devátá pozice. Z vítězství se radoval král sezony Nor Petter Northug. Bauer má za sebou druhou nejlepší sezonu v SP, předloni celý seriál vyhrál. Podstatnou porci bodů získal za lednové vítězství v Tour de Ski. Vedle toho vybojoval i prvenství na klasické trati v Otepää.

"Po dojezdu finále svěťáku jsem rozpačitý, ale jinak jsem určitě šťastný za druhé místo, které je nad plán," řekl Bauer ve Falunu Radiožurnálu. "Celá sezona byla naprosto famózní, jednoznačně druhá nejlepší po té předloňské, v které jsem svěťák vyhrál." Dvaatřicetiletý Bauer letos vyhrál v lednu Tour de Ski, pak potřetí za sebou vybojoval prvenství na klasické trati v Otepää, jak si stanovil, a na olympiádě ve Vancouveru získal dva bronzy. První sám na volné patnáctce a druhý nečekaně ve štafetě.

Druhé místo v hodnocení Světového poháru uhájil až v posledním závodu sezony. Na trati 15 kilometrů volnou technikou dnes dojel devátý a pomohlo mu, že jeho sok Švéd Hellner byl až třetí. Přitom stačilo, aby Hellner skončil druhý, a Bauera by předstihl. "Se štěstím to dopadlo, takže byla na jednu stranu obrovská radost, ale i trošku smutek," hodnotil Bauer po dojezdu celkově druhé místo. "Radši bych si to vyzávodil úplně sám. Celou sezonu jsem podával super výkony, ale nakonec mi pomohlo štěstí," řekl běžec.

Bauer v závěru závodu netušil, že Hellnera odsunul Francouz Manificat na třetí místo. Proto byl v cíli zklamaný. "Finišoval jsem a vůbec nevěděl, jak dojel Hellner. Proto jsem si říkal, že je to ztracený, ale asi mě má někdo nahoře rád, protože Hellner skončil třetí, a to mi zachránilo druhé místo," konstatoval Bauer. 

Marcus Hellner
zdroj: ČT24 autor: ČTk
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články