Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bauer se v Novém Městě vrátí do Světového poháru

Nové Město n. Mor. (Žďársko) - Lukáš Bauer bude o víkendu startovat na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě. Pro osmatřicetiletého veterána to bude první závod v této sezoně.

Bauer se rozhodl na poslední chvíli. Na Vysočině je v sobotu na programu závod na 15 km volnou technikou a v neděli štafeta. "Chtěl bych se omluvit za to natahování. Ale po těch problémech, kdy jsme už několikrát řekli, že se vrátím, a nakonec se to nepovedlo, jsem nechtěl vzbuzovat plané naděje. Ta tříměsíční přestávka musí být znát, ale zítra budu na startu a budu bojovat," řekl Bauer v Novém Městě.

Bauera trápila dvě zlomená žebra, zranil se před dvěma měsíci při pádu v tréninku v Gällivare. Zlomeninu ale odhalilo až vyšetření před Vánocemi, bolesti pak bývalého vítěze Světového poháru ještě dlouho limitovaly.

"Spousta lidí se mi divila, proč jsem po Falunu (loňském mistrovství světa) kariéru neukončil. Nové Město bylo hlavním bodem, proč jsem se rozhodl pokračovat. Říkal jsem si, že pokud by to bylo jen trochu možné, tak startovat budu. A nakonec se to povedlo," uvedl Bauer.

Nyní se ale vrací, byť je mu jasné, že forma nebude kdovíjaká. "Navazuju na 'skvělou' přípravu, která začala minulé úterý," prohlásil Bauer ironicky. "To jsem se vrátil z tréninku úplně zničenej. Druhý den jsem byl jezdit dvakrát hodinu a byl jsem taky zničenej," upozornil lyžař.

Dnes si objel tratě a organizátorům vysekl poklonu. "Takhle připravené tratě jsem tady už dlouho neviděl," uvedl. Pořadatelé si od jeho startu slibují zvýšení návštěvnosti. "Hlavně aby pak v průběhu závodu neodcházeli. Nemám žádnou skvělou formu," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články