Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bauer: První místo je pryč, ale budu bojovat

Oberstdorf (Německo) - Běžec na lyžích Lukáš Bauer je po čtyřech etapách Tour de Ski devátý a stále myslí na stupně vítězů. Už ale pravděpodobně nebude bojovat o první ani druhé místo, ale stejně jako loni o bronz. "První místo je asi rozdané mezi Northugem s Colognou a já trošku víc věřím Northugovi, ale další místa jsou otevřená. Pořád platí můj cíl být do třetího místa, a dokud Tour neskončí, budu hodně bojovat," řekl Bauer po dnešním skiatlonu na 20 km, v kterém byl patnáctý a nasbíral 34 bonusových vteřin.

Běžecký sprint
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

Před rokem, kdy vyjel nakonec ve finále na Alpe Cermis třetí, figuroval Bauer v téže fázi Tour na osmém místě. Byl tedy o jednu pozici lepší než nyní, ale jeho ztráta byla o 20 sekund větší. "Jsem tedy v lepší výchozí pozici než loni," konstatoval Bauer.

V pondělí mají běžci den volna a v úterý je čeká v Toblachu klasická pětka, která je oproti předchozím ročníkům navíc. "Doufám, že se mi podaří," přál si Bauer a věřil, že v dalších závodech kromě sprintu bude útočit. "Musím doslova perlit," řekl. Na závodníky už pomalu dopadá únava a oddechový den se jim hodí. "Ráno před skiatlonem jsem se cítil dost unavený, moc jsem se nevyspal," řekl Bauer o silvestrovské noci. O to překvapenější byl na trati. "Závod se vyvíjel dobře," podotkl.

Přitom na startu řešil Bauer a běžci v řadě za ním nepříjemnou komplikaci. Mezi stopami zůstal kameraman. "Nevím, jestli si ho startér nevšiml," poznamenal Bauer a dodal: "Měl jsem problém se kolem něj proplést a ztrátu pak dohánět." Skiatlon zvládl Bauer výborně především v klasické části, v které nasbíral nejvíce bonusových vteřin, jeden sprint i vyhrál. Po bruslení dojel patnáctý. Díky tomu se posunul z průběžného 17. místa na deváté a na bronz ztrácí 38 sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články