Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bauer není před MS úplně fit

Praha - Česká reprezentace běžců na lyžích dala před závody v ruském Rybinsku přednost přípravě na světový šampionát. Mistrovství světa začíná už 23. února a do Osla na závěrečnou přípravu odlétal celý tým už dnes. Tahounem je jako obvykle Lukáš Bauer, krátce před odletem do Norska měl však dvojnásobný olympijský medailista z Vancouveru zdravotní problémy.

Lukáš Bauer si třetí pozicí na Tour de Ski jeden cíl splnil. V Norsku chce být znovu mezi nejlepšími a udělat si radost podruhé. "Vyhlašoval jsem, že bych si chtěl z mistrovství světa přivézt medaili a na tom se nic nemění," uvedl na ruzyňském letišti Lukáš Bauer.

Nejvýše postaveného českého běžce v seriálu světového poháru však trápí menší zdravotní komplikace. "Po měsíci se mi vrátily problémy s nosohltanem, a i když jsem je před měsícem po týdnu trénování přešel, tak reprezentační lékař s ohledem na blížící se mistrovství světa rozhodl, že nebudeme riskovat a musíme sáhnout k antibiotikům," prozradil Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Lukáše Bauera

Celá lyžařská reprezentace jinak odlétla zdravotně v pořádku, všichni se těší na šampionát, který se uskuteční na tradičním místě klasického lyžování, na Holmenkollenu. "Je tam vždy výborná divácká kulisa. Myslím si, že MS je téměř vyprodané. Bude to opravdu zážitek," věří Martin Jakš.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články