Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bauer: Na olympiádě budu už jen na tribuně. Ale nikdo mi to nevěří

Praha – Už jednou Lukáš Bauer svůj slib porušil, tentokrát se však dušuje, že nadcházející sezona je opravdu jeho poslední. Český lyžař odvolal své ukončení reprezentační kariéry a rád by se rozloučil ještě jednou medailovou radostí na mistrovství světa. Loni ve Falunu si jinak zraněními zkaženou sezonu osladil stříbrem na klasické padesátce, což by rád zopakoval i v Lahti. Olympijské hry v Pchjongčchangu už ale chce sledovat jen z tribuny.

Lukáš Bauer
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Minulou zimu se Bauer potýkal se zraněním palce a zlomenými žebry a jeho forma byla dlouho nevýrazná. Tentokrát je zdravotně připraven. "Ještě jednou jsem se rozhodl zkusit mistrovství světa," řekl Bauer. "Šlo čistě o moje ego, nechtěl jsem se loučit takhle," pousmál se.

Kromě několika závodů Světového poháru by rád absolvoval se svým týmem deset dálkových běhů seriálu Ski Classics a připravil se na vrchol na MS. Jeho hlavním závodem bude 15 km klasickou technikou, v němž je vicemistrem světa z Liberce a má stříbro z OH v Turíně.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer: Důvod pokračovat? Šlo čistě o moje ego

Ve Světovém poháru se určitě objeví pouze v úvodním podniku ve finském Kuusamu. Jeho další program je otevřený. "Samozřejmě se musím na mistrovství světa nominovat, takže některé závody objet musím. Kuusamo je jistotou, dál uvidíme až podle situace a toho, co budu momentálně potřebovat," uvedl. Ani seriál Ski Classics neabsolvuje Bauer kompletní, některé závody bude muset kvůli přípravě vynechat. "V plánu je zatím deset závodů," dodal.

Jeho posledním závodem před MS bude Jizerská padesátka, v níž byl v roce 2013 druhý. "Jizerka patří k profilově nejnáročnějším laufům, ale zas se nejvíc blíží profilům tratí ze Světového poháru. Po finální přípravě pro mě bude důležité si někde nanečisto vyzkoušet formu. Samozřejmě bych tam chtěl uspět a rozzávodit se na Lahti," řekl směrem ke světovému šampionátu.

První lyžování na sněhu ukončil minulý týden na ledovci na Dachsteinu. "Zjistil jsem, že ta rychlost tam je, takže se těším na závody, ještě to trochu vyladit," plánoval. "Takže jiné cíle, než se pokusit o medaili na mistrovství světa, mít nemůžu," prohlásil a dodal, že nic nezanedbal.

Nadcházející sezona bude pro Bauera prý opravdu tou poslední. "Nikdo mi nevěří, že opravdu skončím. Ale já vím, že 3. března pojedu poslední závod na MS a tím uzavírám tuto kapitolu. Všichni říkají, že jsem blázen, když chci končit rok před olympiádou. Ale už loni jsem byl rozhodnutý, byť jsem to tedy nakonec porušil. Proto se také letos upínám k tomu jedinému závodu," přiznal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články