Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bauer ladil formu i na rakouském Dachsteinu

Praha - Lukáše Bauera vedl coby osobní kouč dlouhých devatenáct let Miroslav Petrásek, nyní se s ním potkává hlavně na reprezentačních soustředěních. Jedno z nich právě končí na Dachsteinu. Do svého letního plánu zařadil i přípravu s německou tréninkovou skupinou.

Čeští běžci na lyžích
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Náročnější to bylo, ale rozhodl jsem se pro to sám a odcházím po létě spokojený," komentoval přípravu Bauer. Vrcholem sezony bez Olympijských her a mistrovství světa pro Bauera novoroční Tour de Ski. A český běžec by ji chtěl vyhrát potřetí, to je jeho snem.

"Chtěl bych zase dokázat, že můžu bojovat s nejlepšími. Co se týče Tour de Ski, medailové umístění by bylo super," vzkazuje z téměř třítisícového horského masivu Dachstein Bauer.

Příprava ve vysoké nadmořské výšce je nenahraditelná, zlepšuje se totiž prokrvení tkání, zvyšuje se kapacita plic, klesá srdeční frekvence i krevní tlak. Daní za vyšší výkonnost je ale utrpení, tréninky ve vysokých horských polohách hodně bolí.

"Tréninky jsou zde docela obtížné, při horší regeneraci je to znát a tělo to cítí," potvrzoval těžké tréninky v rakouských Alpách jiný český běžec na lyžích – Dušan Kožíšek. První možnost otestovat svou formu budou mít lyžaři na světovém poháru v Norsku, který se bude konat třetí listopadový víkend.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Zuzany Kalátové

Hlavní zprávy

Nejčtenější články